Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare 2020 Peste 5.000 de deținuți și-au exercitat dreptul la vot

ro

06 Dec, 2020 17:39 1774 Marime text

 
  • Exercitarea dreptului de vot, în cadrul alegerilor parlametare, de către persoanele private de libertate aflate în custodia unităților subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Ca urmare a dispunerii tuturor măsurilor organizatorice necesare pentru asigurarea desfăşurării în condiții optime a procesului de vot în cadrul alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, unităţile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au raportat finalizarea activităţii de votare, fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral.

Astfel, un număr de 5.434 de persoane private de libertate și-au exercitat, astăzi, 6 decembrie, dreptul de vot în cadrul alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020.

Numărul persoanelor private de libertate custodiate este de 21.638. Dintre aceștia, 5.648 și-au exprimat în scris intenția de a a vota la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților.

Menţionăm că activităţile specifice s-au derulat cu respectarea măsurilor de protecţie impuse în actualul context epidemiologic. Persoanele implicate în procesul de vot (reprezentanţi ai secţiilor de votare, poliţişti de penitenciare, persoane private de libertate) au fost supuse triajului epidemiologic, au purtat echipamentul de protecţie respiratorie şi au urmat indicaţiile de distanţare în interacţiune, transmite Administrația Naționala a Penitenciarelor.



Sursă foto( cu rol ilustrativ): Arhivă Ziua de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii