Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:54 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis ”La alegerile locale, victoria aparține în primul rând democrației din România”

ro

28 Sep, 2020 18:29 702 Marime text
  • Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, în această seară, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă pe marginea alegerilor locale care s-au derulat ieri.

Iohannis a subliniat că, în contextul special în care s-a derulat scrutinul, având în vedere pandemia de coronavirus, mobilizarea a fost exemplară.

Felicit autoritățile implicate și membrii birourilor electorale. Procesul de vot s-a desfășurat fără probleme majore. Mulțumiri tuturor celor care au mers la urne! Contribuția lor a arătat că în România e o democrație vie. A fost prezență bună la vot, societatea a acționat cu maturitate. Victoria aparține în primul rând democrației românești. A fost însă și o victorie majoră a dreptei. S-a contutrat o nouă realitate politică, PNL și USR, forțele schimbării în bine. PSD trece în opoziție. Pentru PNL e un scor istoric, cea mai bună performanță electorală din ultimii 30 de ani. E cel mai mare partid al României, și-a asumat gestionarea crizei. Votul arată că administrațiile liberale de succes sunt apreciate de oameni. Și USR, un partid tânăr, a obținut un scor bun. Votul acordat a fost acordat pentru seriozitate în viața publică, a spus Klaus Iohannis.


Președintele României a mai precizat că administrația publică locală trebuie reconstruită pe baza unui peinxipiu esențial, interesul public.

Subliniez și participarea mare la vot și interesul tinerilor, ceea ce mă bucură. Cei care au câștigat încrederea votanților trebuie să livreze o administrație performantă. La aceste alegeri, s-a acordat un vot de blam minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței promovte de PSD, care a pierdut și acolo unde mulți baroni se credeau invincibili. Penyru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie. Pe de altă parte, ictoria de acum a dreptei este una de etapă, ea trebuie să fie confirmată la parlamentare. Mai avem un pas pentru a continua acest val al schimbării, alegerile parlamentare. Avem mare nevoie de o majoritate credibilă în Parlament, a punctat Klaus Iohannis.          

Ti-a placut articolul?

Comentarii