Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Primarul PNL de la Cobadin, Cornel Cocoș - „Dezvoltarea comunei presupune, mai întâi, investiția în drumuri și în educație“

ro

27 Aug, 2020 12:54 3507 Marime text
 
  • Primarul comunei Cobadin, Cornel Cocoș a avut întotdeauna aplecare asupra problemelor comunității
  • Mai întâi, din postura de preot, iar din 2016, din funcția de edil șef al comunei pe care o păstorește
  • Din 2016 până în prezent, la nivelul celor 5 sate componente ale comunei Cobadin, au fost implementate multe proiecte, cele mai multe dintre ele vizând infrastructura de bază, în special a rețelelor de utilitate publică
  • Primarul a demarat lucrările de reparații a drumurilor grav deteriorate, pentru ca, în anii următori, lucrări de asfaltare și modernizare a drumurilor să se deruleze în mai toate satele
  • Tot cu bani europeni, dar și cu o contribuție din bugetul local, s-a finalizat construcția Școlii generale cu clasele I-VIII din satul Viișoara
  • Pentru mandatul următor, Cornel Cocoș  își propune modernizarea iluminatului public, realizarea rețelei de apă potabilă din Negrești și reabilitarea DC 26 Negrești – Conacu și pregătirea studiului de fezabilitate pentru racordarea satelor Cobadin și Viișoara la rețeaua de distribuție gaze naturale
 
 
 
Primarul comunei Cobadin, Cornel Cocoș a avut întotdeauna aplecare asupra problemelor comunității.
Mai întâi, din postura de preot, iar din 2016, din funcția de edil șef al comunei pe care o păstorește.
 
Trecerea de la preoție la administrație nu a fostfoartegrea, mai ales că știa care sunt problemele cu care se confruntă comunitatea și, în cei 4 ani de mandat, a găsit și soluțiile necesare pentru a rezolva o parte dintre ele.
 
„Am trăit întotdeauna printre oameni, iar cât timp am slujit în numele Domnului, am învățat să ascult pe fiecare în parte și să ajut. Îmi doresc să avem un trai mai bun și o comună dezvoltată, de care să fim mândri. Cu răbdare, hotărâre și mai ales cu implicare, am demonstrate că se poate!“, a declarat Cornel Cocoș.
 
Din 2016 până în prezent, la nivelul celor 5 sate componente ale comunei Cobadin, au fost implementate multe proiecte, cele mai multe dintre ele vizând infrastructura de bază, în special a rețelelor de utilitate publică.
 
Încă din primul an de mandat, primarul a demarat lucrările de reparații a drumurilor grav deteriorate, pentru ca, în anii următori, lucrări de asfaltare și modernizare a drumurilor să se deruleze în mai toate satele. Dacă lucrările de reparații ale covorului asfaltic și ale trotuarelor s-au realizat cu bani din bugetul local, pentru proiectele de anvergură,autoritatea locală a atras fonduri europene.
Vorbim despre proiectul prin care au fost modernizate străzi din satele Cobadin și Viișoara.
 
Tot cu bani europeni, dar și cu o contribuție din bugetul local, s-a finalizat construcția Școlii generale cu clasele I-VIII din satul Viișoara, lucrări care presupun ridicarea unei clădiri cu regim de înălțime P+1 și împrejmuirea terenului.
La capitolul investiții în educație,punctăm și lucrările de reparații care au fost executate la clădirea și la gardul Grădiniței cu program normal din Cobadin, unde a fost achiziționată și o centrală termică.
 
„Am extins rețeaua de alimentare cu apă potabilă pentru locuințele din zona C.A.P. Cobadin și au fost executate forajele pentru extinderea rețelei și în localitatea Negrești. În această perioadă, se lucrează la reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din satele comunei, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Totodată, s-a finalizat construirea și dotarea extinderii ȘcoliiTătare, cu fonduri din partea Consiliului Județean Constanța, dar și cu fonduri proprii, iar Școala Cobadin se reabilitează cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.
 
Școala gimnazială „Pericle Martinescu“ din Viișoara este dotată prin PNDL, iar în zona dispensarului s-a amenajat și s-a dat în folosință un spațiu de joacă pentru copii, cu bani din bugetul local“, a mai spus Cornel Cocoș.
Să nu uităm de amenajarea a două stadioane din Cobadin și Viișoara.
 
Pentru mandatul următor, Cornel Cocoș a realizat, ca orice manager bun, o strategie pe termen scurt, mediu și lung. Primarul își propune modernizarea iluminatului public din satele comunei, realizarea rețelei de apă potabilă din Negrești, reabilitarea DC 26 Negrești - Conacu, reabilitarea școlii tătare din Cobadin și finalizarea construcției garajelor pentru utilajele primăriei.
 
Pe termen lung, primarul își propune reabilitarea și modernizarea bazei sportive Cobadin, modernizarea și extinderea școlii din localitatea Cobadin și pregătirea studiului de fezabilitate pentru racordarea satelor Cobadin și Viișoara la rețeaua de distribuție gaze naturale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii