Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Educația, sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile lui Ionuț Șerbu, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Ciocârlia

ro

27 Aug, 2020 12:50 1728 Marime text
  • Candidatul PNL la funcția de primar al comunei Ciocârlia, Ionuț Șerbu vrea să construiască o grădiniță spațioasă pentru ca cei mici să-și poată desfășura activitatea în condiții optime
  • Acesta mai propune și acordarea unui sprijin cuplurilor tinere, pentru achiziționarea sau concesionarea unui teren în vederea construirii locuinței
  • Alte proiecte ale candidatului PNL la funcția de primar vizează finalizarea construcției casei mortuare, amenajarea unui parc, modernizarea infrastructurii rutiere în toată comuna sau construirea unui cabinet medical modern
 

Lipsurile care există în unele comune îi determină pe cei care și-au petrecut unul sau mai multe mandate în funcția de consilier să reacționeze față de lipsa de activitate a primarilor în anumite sectoare. Indiferent că ne referim la locuitorii din mediul urban sau rural, în anul 2020 nu ar trebui să mai vorbim despre lipsa unor condiții demne de secolul 21, pentru copiii de la școli sau grădinițe, sau despre lipsa unor parcuri ori terenuri de sport în care tinerii să-și poată consuma energia și să poată socializa. 
 
Candidatul PNL la funcția de primar al comunei Ciocârlia, Ionuț Șerbu, spune că Grădinița cu program normal din localitate este foarte mică, iar spațiul este insuficient pentru ca cei mici să-și poată desfășura activitatea în condiții optime: „Numărul de copii dintr-o clasă este foarte mare și asta pentru că într-o sală de clasă își desfășoară activitatea copii din mai multe grupe. Nu mai vorbim despre faptul că nu există un spațiu exterior în care să se poată juca în aer liber“.
 
Prin urmare, Ionuț Șerbu propune atragerea de fonduri europene pentru extinderea, consolidarea, modernizarea și dotarea grădiniței, care să aibă spații corespunzătoare. Tot pentru copiii comunei, dar și pentru tineri, Ionuț Șerbu are în plan construirea unei săli de sport moderne, care poate fi construită, de asemenea, prin atragerea de fonduri europene sau guvernamentale. „Primarul trebuie să aibă o echipă, împreună cu care să identifice problemele, pe care ulterior să le transpună în proiecte viabile și să atragă fonduri pentru realizarea lor“, a completat Șerbu.
Acesta mai propune și acordarea unui sprijin cuplurilor tinere, pentru achiziționarea sau concesionarea unui teren în vederea construirii locuinței: „Există mulți tineri care au nevoie de ajutor la început de drum. Chiar dacă sunt cereri depuse pentru concesionarea unor terenuri, actuala administrație locală refuză să le răspundă. Trebuie să-i încurajăm pe tineri să rămână în locurile natale, nu să plece. De aceea, trebuie să creăm toate premisele atragerii unor investitori, pentru că aceasta înseamnă bani la bugetul local și crearea de noi locuri de muncă“.
 
La fel ca peste tot în România, câinii maidanezi reprezintă o problemă și în Ciocârlia, motiv pentru care Ionuț Șerbu propune încheierea unei colaborări între administrația locală și un medic veterinar, care să sterlizeze toate animalele fără stăpân și să le dea spre adopție locuitorilor care își doresc să le îngrijească. În acest fel, oamenii nu vor mai risca să fie atacați pe stradă de haitele flămânde de câini. „Pentru siguranța locuitorilor din comună și, totodată, pentru combaterea infracționalității, vom achiziționa și vom instala un sistem de supraveghere video“, a mai spus Șerbu.
 
Alte proiecte ale candidatului PNL la funcția de primar vizează finalizarea construcției casei mortuare, amenajarea unui parc, modernizarea infrastructurii rutiere în toată comuna, construirea unui cabinet medical modern, organizarea de evenimente cultural-artistice, achiziționarea unei ambulanțe și a unei mașini de pompieri și generarea unei platforme de informare pentru locuitorii comunei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii