Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP Delimitarea, numerotarea și sediile secțiilor de votare din țară

ro

11 Sep, 2020 16:34 1543 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a publicat delimitarea, numerotarea și sediile secțiilor de votare din țară organizate cu ocazia scrutinului pentru alegerea autorităților administrației publice locale din anul 2020.

Precizăm că data-limită până la care pot fi efectuate modificări ale secțiilor de votare este 12 septembrie, dată la care, potrivit punctului 74 din Hotărârea Guvenului nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, sunt aduse la cunoștința publicului datele și informațiile privind cele 18.794 de secții de votare organizate.

Menționăm că numerotarea secțiilor de votare din țară a fost actualizată la data de 4 septembrie 2020 de către Autoritatea Electorală Permanentă. În conformitate cu  art. 20 alin. (4) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, actualizarea numerotării secțiilor de votare din țară a fost realizată la nivelul fiecărui județ, respectiv al municipiului București, începând cu localitatea reședință de județ și continuând cu cele din municipii, orașe și comune, în ordinea alfabetică a acestora. În municipiile cu subdiviziuni administrativ-teritoriale, numerotarea se face cu respectarea ordinii acestor subdiviziuni, prevăzută de lege.

Lista secțiilor de votare este publicată pe site-ul www.roaep.ro la adresa https://www.roaep.ro/prezentare, precum și la secțiunea Management Electoral/Geografie electorală/Registrul secțiilor de votare și poate fi consultată accesând următorul link:
https://www.roaep.ro/management-electoral/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii