Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Militar de Marină, funcţional din toamnă Consilierii locali votează transferul clădirii Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa la MApN

ro

21 Feb, 2018 00:00 3673 Marime text
Consiliul Local al municipiului Constanţa se întruneşte pe 23 februarie în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte, cum ar fi aprobarea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2018-2019 şi două proiecte de HCLM care vizează Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa, fostul Liceu NAVROM.

Unul dintre proiectele de hotărâre vizează dezmembrarea unui imobil aflat în domeniul public al municipiului Constanţa, situat pe bd. 1 Mai nr. 101, în vederea înscrierii în cartea funciară, iar cel de-al doilea - transmiterea imobilului situat în municipiul Constanţa, bd. 1 Mai nr. 101, lot 1, din domeniul public al municipiului Constanţa în domeniul public al statului, pentru a fi dat în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.
 
Vă reamintim că, în luna ianuarie a acestui an, zeci de elevi ai Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa au protestat împreună cu profesorii lor împotriva deciziei autorităţilor locale de a-i reloca într-un alt liceu din oraş, în sediul lor urmând să funcţioneze, din toamnă, Liceul Militar de Marină.
Reînfiinţarea Liceului Militar de Marină Constanţa a fost aprobată recent de MApN şi Ministerul Educaţiei, la 20 de ani după desfiinţarea LMM, iar autorităţile locale au decis ca noua entitate să funcţioneze în sediul Liceului NAVROM.
 
Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa a fost înfiinţat în urmă cu 43 de ani, sub denumirea „Liceul NAVROM“, fiind singurul cu profil de marină comercială din ţară.
Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa ar putea să se mute în locul Liceului „Vasile Pârvan“, iar acesta din urmă,  în sediul Liceului „Miron Costin“. O altă variantă este ca elevii Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ să susţină din toamnă cursurile în fosta şcoală Grigore Antipa iar internatul să se mute în cadrul Colegiului C.A. Rosetti. Decizia aparţine tot Consiliului Local Municipal.
 

Citeşte şi:

Imagini de la eveniment. Reînfiinţarea Liceului de Marină la Constanţa scoate elevii în stradă. De ce sunt supăraţi elevii de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”(galerie foto)


Mesaj transmis de elevii şi profesorii Colegiului de Marină Alexandru Ioan Cuza „Suntem consternaţi de faptul că vom fi evacuaţi din propria casă“


Oficial În septembrie Constanţa va avea Liceu Militar


Surpriză! Reapariţia Liceului Militar de Marină ar putea conduce la dispariţia unei alte unităţi de învăţământ
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii