Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Comunei Saraiu, cu multă voie bună „Suntem un tot unitar, o comunitate ambiţioasă, muncitoare şi trainică“ (galerie foto)

ro

16 Oct, 2017 00:00 3235 Marime text
Locuitorii din Saraiu au sărbătorit, sâmbătă, Zilele Comunei, cu multă voie bună şi bucate alese. Evenimentul a fost marcat chiar de Sfânta Parascheva, care este şi ocrotitoarea localităţii. Sărbătoarea a adunat, în centrul localităţii, toată suflarea, de la mic la mare. Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi cu sare, iar mesele au fost încărcate de bucate alese, tradiţionale.
 
Primarul Dorinela Irimia a pregătit de Ziua Comunei, de fapt, ziua familiei Saraiu, multe surprize pentru locuitorii care au dat curs invitaţiei şi s-au adunat la marele eveniment. Drept urmare, autoritatea locală a pregătit o nouă ediţie a Zilei Comunei Saraiu, un eveniment cultural şi religios care a avut loc sâmbătă, 16 octombrie.
 
Printre oaspeţii care au dat curs invitaţiei Primăriei Saraiu s-au numărat: deputatul PSD Eugen Nicolicea, secretarul PSD Constanţa, Gheorghe Donţu, inspectorul-şef adjunct al ITM Constanţa, Tiberiu Pleşu, secretar general al Apărării, Sorin Serioja ChivuGeorge Lipoveanu, reprezentanţi ai APIA Constanţa, ai Direcţiei Agricole Constanţa, ai asociaţiei ADER.
 
„Toamna a venit din nou, cu frunzele arămii care învăluie pământul şi sufletele noastre cu sentimentul belşugului şi al lucrului bine făcut. De Zilele Comunei Saraiu, am cinstit-o împreună pe Preacuvioasa Parascheva, dar am cinstit şi rodul muncii noastre de peste an. Suntem recunoscători bunului Dumnezeu că ne-a adus sănătoşi în această clipă, suntem mândri de tot ceea ce am reuşit să facem. Aşa cum bine ştim, 14 octombrie, este Ziua Comunei şi a familiei Saraiu. Suntem la a şasea ediţie a acestei mari sărbători, mai ales că o avem drept ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva. Ne-am străduit ca, în fiecare an, pe 14 octombrie, să sărbătorim rodul pământului. A mai trecut un an în care eforturile noastre susţinute de a aduce comuna Saraiu pe noi culmi au adăugat noi lucrări, care schimbă radical imaginea comunei noastre. La Târgul Toamnei participă producători din Saraiu, iar gospodinele au pregătit renumita plăcintă dobrogeană“, a declarat primarul comunei, Dorinela Irimia.
 
„Pentru anul care vine, vom finaliza ceea ce am început, vom derula ceea ce necesită un volum mai mare de timp şi muncă. Vom începe noi proiecte. Toate sunt rezultatul muncii echipei Primăriei comunei Saraiu, care optează pentru dezvoltare şi succes. Suntem un tot unitar, o comunitate ambiţioasă, muncitoare şi trainică“, a mai spus şefa administraţiei locale.
 
Eugen Nicolicea a ţinut să le spună celor prezenţi că primarul comunei Saraiu ar trebui să fie un exemplu: „Dacă ar întreba cineva cum aş vrea să fie politica la nivel de ţară, aş răspunde: ca la Saraiu. Asta înseamnă următorul lucru: consilierii, împreună cu primarul, să se ocupe de bunăstarea comunei şi să lase certurile politice deoparte. O vom sprijini pe doamna primar, deoarece mai are multe proiecte de făcut“, a subliniat Eugen Nicolicea.
 
Şi Gheorghe Lipoveanu a urat „La mulţi ani comunei Saraiu!“: „Aveţi o echipă extraordinară aici, la Saraiu. Văd o mulţime de oameni care au venit să participe la marea sărbătoare a comunei“.
 
Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de copiii care compun Ansamblul „Biblioritm“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii