Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vom circula mai devreme pe podul de la ecluza Cernavodă

ro

27 Oct, 2011 01:00 2946 Marime text
cap_7.jpgReabilitarea podului de la ecluza Cernavodă, închis circulaţiei încă din primele zile ale lui 2011 pentru o reabilitare serioasă, este aproape gata, chiar dacă termenul de finalizare ar fi ianuarie 2012.

În ceea ce priveşte lucrările care au fost făcute aici, cei doi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Gabriela Tudor - directorul adjunct de Întreţinere infrastructură şi Florentina Vagner - şeful biroului de Lucrări de Artă, spun că lucrarea realizată la acest pod este una spectaculoasă, modernă şi foarte bună, cu atât mai mult cu cât constructorul este român. „Au fost înlocuite grinzile de beton cu unele metalice. Asupra podului s-au făcut intervenţii foarte mari. Avem acum o structură mult mai suplă. Este un pod aparte, la fel ca fiecare pod pe care îl avem. Acest pod este unul mixt: şi îngust şi înalt. Calea ferată care se află aici are oscilaţii foarte mari. Problema nu este pe lungimea podului, deplasările sunt pe transversală", spune şeful biroului Lucrări de Artă din cadrul DRDP.

Printre rânduri, directorul adjunct al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Gabriela Tudor, a confirmat faptul că ne putem aştepta ca lucrările la podul de la ecluza Cernavodă să fie finalizate înainte de termenul dat de constructor, ianuarie 2012. Cu alte cuvinte, sunt şanse ca până la finele acestui an traficul pe acest tronson de drum să fie reluat. Momentan, din cauza executării acestor lucrări de reabilitare la podul Cernavodă peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, de pe DN22C km 1+978 traficul greu este deviat pe DN2A, iar traficul uşor este direcţionat prin Cernavodă.

În lucru este şi podul de la Giurgeni, lucrările fiind realizate de constructorul austriac ce reabilitează şi Podul Agigea. La fel ca şi la Agigea, contractul se derulează de câteva luni, iar lucrările au început de la structura de rezistenţă a podului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii