Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:56 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Pe principiul „centrul contează, periferia urmează“ Strada Sulmona… ca după război (galerie foto)

ro

15 Mar, 2016 00:00 1919 Marime text


Aproape zilnic, pe adresa redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa ne sunt semnalate diverse aspecte ale căror rezolvări ţin de administraţia publică locală. Ieri, un constănţean ne-a atras atenţia asupra situaţiei deplorabile în care se află o parte din strada Sulmona, stradă ce aşteaptă de ceva vreme să fie asfaltată.
 
În primăvara anului trecut, liniştea locuitorilor din Peninsulă avea să fie bulversată, pentru că se implementa proiectul „Restaurarea şi reamenajarea integrată a zonei istorice - Piaţa Ovidiu“. Un proiect amplu, cu finanţare importantă din partea Uniunii Europene, care presupunea, printre altele, reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric prin realizarea unei structuri rutiere adaptate cu precădere la circulaţia pietonală aferente unui număr de 21 de străzi şi alei (reabilitare şi modernizare).


 
Printre cele 21 de străzi incluse în proiectul de reabilitare se afla şi strada Sulmona. Chiar şi aşa, de la intersecţia cu Marcus Aurelius spre mare, pe o lungime de câteva zeci de metri, strada Sulmona continua să fie neasfaltată. Aspectul e jalnic, iar oamenii de aici sunt dezgustaţi. Practic, asfaltarea s-a oprit la intersecţia cu strada Marcus Aurelius. Aşa cum era în luna mai 2015, la fel arată şi acum strada Sulmona. Situaţia ne-a fost confirmată de un constănţean, care a trimis pe adresa de mail a redacţiei câteva fotografii mai mult decât relevante, pe care le puteţi vizualiza în galeria foto ataşată materialului.
 
Indiscutabil, am încercat să aflăm ce au de gând autorităţile. Contactat telefonic, directorul general al SC Confort Urban SRL, Viorel Farcaş, ne-a explicat că, cel puţin pentru o perioadă, străzile nu sunt în administrarea societăţii a cărei activitate o coordonează. „Străzile vor trece în administrarea SC Confort Urban în aproximativ două luni, după ce se va face recepţia lor. Momentan, reprezentanţi ai Comisiei Europene vin să facă o verificare a implementării proiectului şi, după recepţie, vom prelua noi tot“, ne-a declarat şeful Confort Urban. Acesta ne-a promis că, după ce va analiza situaţia, va reveni cu precizările care se impun.

UPDATE 
 
Imaginile trimise de un cititor pe adresa de mail a redacţiei ZIUA de Constanţaau atras atenţia şi reprezentanţilor SC Confort Urban SRL care au transmis o precizare.  "Am vizionat pozele trimise în legătură cu deficienţele semnalate pe str. Sulmona - zona Peninsulară, dar suntem în măsură să vă informăm că prin HCL 159/17.06.2013 această stradă ne-a fost retrasă din administrare în vederea restaurării şi reamenajării integrată a zonei istorice Piaţa Ovidiu", menţionează Lucia Andrei, Şef serviciu în cadrul SC Confort Urban SRL..
 
 

Citeşte şi Scandal din cauza devierii traficului, după reabilitarea Pieţei Ovidiu - Constănţenii din Peninsulă ameninţă cu blocarea străzii Marcus Aurelius (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii