Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou sens giratoriu în Eforie Sud! Pentru realizarea lui se va face un schimb de teren cu CJC (document)

ro

25 Sep, 2018 00:00 2585 Marime text
Traficul intens din timpul sezonului estival încearcă nervii turiștilor și ai constănțenilor care traversează sudul litoralului.
 
Drumul european 87 este suprasolicitat de șoferi, iar din acest motiv apar blocaje în intersecțiile din Eforie. Pentru a mai reduce aglomerația și a fluidiza traficul, Primăria Eforie și Consiliul Județean Constanța fac demersuri pentru înființarea unui sens giratoriu între străzile Republicii și Doctor Climescu din Eforie Sud. În acest sens, între Primăria Eforie și Consiliul Județean Constanța va fi făcut un schimb de terenuri.
 
Consiliul Județean Constanța se întrunește în ședință ordinară pe 28 septembrie. Printre proiectele de pe ordinea de zi se află și cel privind aprobarea transmiterii unei solicitări către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Sănătății în vederea aprobării schimbării destinației unui teren în suprafață de 950 mp aflat în proprietatea Județului Constanța și administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța.
 
Consiliul Județean Constanța urmează să transmită o solicitare către MDRAP pentru aprobarea schimbării destinației unui teren în suprafață de 950 mp, din terenul aferent Secției Recuperare Fizică și Balneologie, Eforie Sud aflat în proprietatea județului Constanța, în vederea realizării unui sens giratoriu în localitatea Eforie Sud, în zona intersecției străzii Republicii și străzii Doctor Climescu.
 
UAT Eforie va ceda către județul Constanța în schimbul terenul solicitat o altă suprafață de teren, de 950 de mp, aflat în vecinătatea secției unității spitalicești din Eforie Sud.
 
Din nota de fundamentare privind realizarea sensului giratoriu întocmită de Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Orașului Eforie și înregistrată la CJC în 30.08.2018, rezultă faptul că Drumul European 87 nu mai poate prelua capacitatea fluxurilor de trafic în timpul sezonului estival. Din acest motiv, UAT Eforie va construi sensul giratoriu menționat.
 
Proiectul de hotărâre poate fi vizualizat în secțiunea „Documente”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii