Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teren de la Giurgiucanu, pe Tomis? Încă două blocuri şi mai multe parcări vor „răsări“ pe spaţiul verde din Constanţa (galerie foto)

ro

22 Jun, 2015 00:00 7332 Marime text
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • habar nam 22 Jun, 2015 20:07 ONFORM ORDIN NR. 119 DIN 4 FEBRUARIE 2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata a populatiei EMITENT:MINISTERUL SANATATII PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 127 DIN 21 FEBRUARIE 2014 CAPITOLUL I Norme de igiena referitoare la zonele de locuit Art. 3. - (1) Amplasarea cladirilor destinate locuintelor trebuie sa asigure însorirea acestora pe o durata de minimum 1 1/2 ore la solstitiul de iarna, a încaperilor de locuit din cladire si din locuintele învecinate. (2) În cazul în care proiectul de amplasare a cladirilor evidentiaza ca distanta dintre cladirile învecinate este mai mica sau cel putin egala cu înaltimea cladirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire,care sa confirme respectarea prevederii de la alin. (1). CONFORM NORMATIVULUI PRIVIND PROIECTAREA CLADIRILOR DE LOCUINTE NP 057- 02 Anexa 3.4.(D) Insorirea Condiţia tehnică privind însorirea se referă la criteriile de pătrundere directă a razelor solare îninteriorul clădirii.O locuinţă trebuie astfel amplasată şi orientată încât, cel puţin una din camerele de locuit(dormitor sau cameră de zi) să primească radiaţia solară directă, un anumit număr de ore pe zi, subanumite unghiuri minime, pe toată perioada anului. Criterii şi niveluri de performanţă cu privire la: 1. Asigurarea condiţiilor de însoleiere 1.1. durata de însorire pentru cel puţin una din încăperile de locuit, întro zi de referinţă(21 februarie, sau 21 octombrie) trebuie să fie de:• cel puţin 2 ore 1.2. unghiul de incidenţă în plan vertical al razelor solare directe,în ziua de referinţă(21 februarie sau 21 octombrie), trebuie să fie:•min. 6°.3.4.(D). 1.3. unghiul de incidenţă în plan orizontal al razelor solare directe, în ziua de referinţă (21 februarie sau 21 octombrie), trebuie să fie:•min. 20°: Concluzii daca se doreste bloc de locuinte: 1-Latura de pe I.C.Bratianu(latura nordica) nu poate gazdui camere de locuit. 2-latura sudica dinspre blocul de locuinte nu are distanta pana la blocul invecinat mai mare decat inaltimea blocului propus deci necesita studiu de insorire. Conform studiului de insorire latura sudica nu primeste lumina din cauza blocului existent deci nu poate gazdui camere de locuit. Concluzii daca se doreste bloc de birouri: Pentru insertia de functiuni noi, diferite de cele existente in zona este necesar acordul notarial al vecinilor.
  • valy 22 Jun, 2015 11:01 Pacat de oras de la un plan urbanistic pe 50 ani/dupa revolutie am ajuns sa vedem numai betoane si santuri si ma i marii orasului se inprejmuiesc de pomi si verdeata.