Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Municipiul Constanța dorește să colaboreze cu municipiul Bar din Muntenegru. Ce domenii vizează cooperarea? (DOCUMENT)

ro

30 Jul, 2023 14:02 1051 Marime text
Ședința de Consiliu Local Municipal are loc pe 31 iulie 2023, iar pe ordinea de zi se află și Proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de cooperare între municipiul Constanța, județul Constanța din România și Municipiul Bar din Muntenegru.     
 
Inițiator al proiectului este primarul Vergil Chițac. Părțile interesate pentru a stabili cooperare în mai multe domenii și-au arătat dorința de a fi partenere printr-o Scrisoare de Intenție. Ele vor să colaboreze în domeniile antreprenoriatului, economiei și inovării, culturii și patrimoniului cultural, turismului, educației, sportului și politicilor de tineret, ecologiei și precum în alte domenii de interes comun.
 
Mai precis, Ambasada României în Muntenegru a transmis la începtului anului 2023 o scrisoare (datată 31 ianuarie 2023), înregistrată la Primăria Constanța prin care este înaintată propunerea de a stabili și dezvolta relații de cooperare între municipiului Constanța și municipiul Bar din Muntenegru, inclusive prin semnarea unui acord de cooperare. Bar este un oraș port pe coasta Mării Adriatice, dispune de singurul port comercial din țară, a cărui dezvoltare reprezintă o prioritate națională pentru Guvernul din Muntenegru. Bar este și o stațiune turistică animată, cu plaje pitorești și multe baruri, restaurante și discoteci, cât și zone pentru sport acvatic. Primarul din Bar este interesat să dezvolte cooperarea cu municipiul Constanța în domeniile infrastructură, turism, transport naval, economie și IT, cultură, ecologie, protecția mediului, antreprenoriat, participare la proiecte cu finanțare europeană, având în vedere statutul de țară candidată pentru aderareal UE a Muntenegrului, dar și creșterea conectării portului Bar cu cel al Constanței.
 
 Citește și: 

Știri din Constanța. Ca rezultat al acțiunilor USR, complexul Bar Orient din stațiunea Mamaia va fi clasat ca monument istoric
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii