Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 27 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

ro

14 Apr, 2024 17:00 962 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință extraordinară
  • Pe ordinea de zi se regăsesc două proiecte care vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea Palatului Administrativ Constanța în vederea finanțării în cadrul Programului Regional 2021 — 2027
  • Valoarea totală a proiectului „Reabilitare, modernizare dotare Palat Administrativ Constanța" este în cuantum de 47.453.114,06 fără TVA , respectiv valoarea totală cu TVA în cuantum de 56.115.866,88 lei
  • Contribuția proprie a Consiliului Județean Constanța în proiectul „Reabilitare, modemizare și dotare Palat Administrativ Constanța" este de 9.199.138,74 lei fără TVA, respectiv valoarea totală cu TVA în cuantum de 10.946.975,10 lei reprezentând cheltuielile neeligibile, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 903.377,84 lei cu TVA inclus, reprezentând cofinanțarea proiectului
  • În Palatul Administrativ își desfășoară activitatea mai multe instituții, cele mai reprezentative fiind Primăria Constanța, Consiliul Județean și Prefectura județului Constanța
 
 
 
Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință extraordinară pe 17.04.2024 de la ora 10.00, în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.
Pe ordinea de zi se regăsesc două proiecte care vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea Palatului Administrativ Constanța.
Proiect de hotărâre nr. 75/08.04.2024 privind aprobarea proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța”, cod PRSE/2.1/B/1/2023 și a cheltuielilor aferente și proiect de hotărâre nr.76/08.04.2024 privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța.

Aleșii județeni sunt chemați să aprobe cele două proiecte în vederea finanțării în cadrul Programului Regional 2021 — 2027, Obiectiv specific 2.1 - Promovarea eficientei energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, apelul de tip competitiv cu depunere la termen a cererilor de finanțare având codul PRSE/2.1/8/1/2023.

Valoarea totală a proiectului „Reabilitare, modernizare dotare Palat Administrativ Constanța",  este în cuantum de 47.453.114,06 fără TVA , respectiv valoarea totală cu TVA în cuantum de 56.115.866,88 lei.

Contribuția proprie a Consiliului Județean Constanța în proiectul „Reabilitare, modemizare și dotare Palat Administrativ Constanța" se ridică la 9.199.138,74 lei fără TVA, respectiv valoarea totală cu TVA în cuantum de 10.946.975,10 lei reprezentând cheltuielile neeligibile, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 903.377,84 lei cu TVA inclus, reprezentând cofinanțarea proiectului.
Totodată, în hotărâre se face referire și la cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului care se vor asigura tot din bugetul Consiliului Județean Constanța.
 
În Palatul Administrativ își desfășoară activitatea mai multe instituții, cele mai reprezentative fiind Primăria Constanța, Consiliul Județean și Prefectura județului Constanța.

Reamintim, în ședința din 30 ianuarie a.c., consilierii județeni au aprobat proiectul care a vizat aprobarea solicitării de trecere a imobilului „Palat administrativ”, situat în municipiul Constanța, B-dul. Tomis nr. 51, din domeniul public al statului în domeniul public al județului Constanța.
După transferul imobilului în domeniul public al județului Constanța, acesta a devenit bun de uz și interes public județean.

Consiliul Județean Constanța poate iniția astfel, proiectul care vizează îmbunătățirea performanței energetice a clădirii Palatului Administrativ și extinderea utilizării surselor regenerabile de energie. Scopul este îmbunătățirea calității vieții pentru toți utilizatorii prin sporirea confortului termic, îmbunătățirea condițiilor de igienă, asigurarea siguranței și îmbunătățirea calității aerului. Toate acestea sunt în concordanță cu principiile strategice stabilite la nivelul Uniunii Europene în domeniul eficienței energetice.
 
Studio Art Construct face proiectul de modernizare a Palatului Administrativ din Constanța
 
 
Studio Art Construct a câștigat contractul de servicii de proiectare (PT+DDE) și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța".

Pentru aceste lucrări, proprietarul clădirii, Consiliul Județean Constanța plătește din bugetul propriu suma de 717.600 lei fără TVA, aproximativ 144.000 de euro fără TVA.

Consiliul Județean Constanța a lansat în toamna anului trecut licitația pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție „Reabilitare, modernizare şi dotare Palat Administrativ Constanţa”.

La finalul anului 2023, Studio Art Construct SRL a contestat la CNSC rezultatul anularea deciziei autorității contractante prin care oferta depusă de societatea Globexterra SRL a fost declarată admisibilă și câștigătoare.

CNSC i-a admis contestația a dispus reevaluarea ofertelor de către Consiliul Județean Constanța în sarcina căruia a reținut și cheltuieli de judecată în cuantum de 6668,24 lei.  
 
 
Studio Art Construct SRL
 
 
Asociat unic şi administrator al societăţii este Cătălin-Florin Ghiţă.
 
Obiectul principal al firmei sunt activităţile de arhitectură.
 
Studio Art Construct a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 7.166.611 lei, un profit de 489.803 lei, are un număr mediu de 12 salariaţi.
 
Compania a avut anul trecut și datorii de 8.181.217 lei.
 
Asociatul unic mai figurează asociat/administrator și în Limelight Communication SRL cu sediul în Ilfov unde deține 90% din capital , alături de Militaru George,care se ocupă cu activități de publicitate, alături de care a fondat și Studio Art Construct în 2007 dar și în SAC Premium Roads SRL și Premium House SRL.

Compania figurează în Sistemul de achiziții publice cu 38 de contracte în valoare totală de 4.031.712,66 lei.
 
O parte dintre acestea au fost atribuite de Academia Română, Asociația Municipală pentru Consolidarea clădirilor cu risc seismic dar și cu Primăria Craiova.
 
Studio Art Construct SRL a mai câștigat în 2019 de la Primăria Constanța contractul pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economică aferentă proiectului „Incubator de afaceri Constanţa” ( PT - altele - PAC, DTOE, DDE şi asistenţă tehnică din partea proiectantului), în valoare de 165.400 lei fără TVA.

Totodată, anul trecut, Consiliul Județean Constanța a atribuit companiei Studio Art Construct SRL și contractul de elaborare a documentației tehnico-economice faza SF/DALI (inclusiv expertiză tehnică, studii de teren - geotehnic, topografic, analiză cost-beneficiu etc.), întocmirea documentațiilor complete necesare depunerii, obținerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizaţiilor, pentru obiectivul de investiție „Reabilitare Biblioteca Judeţeană I.N.Roman" în valoare de 316.000 lei fără TVA. În cadrul acestui contract, Studio Art Construct SRL a avut subcontractori pe General Lux Therm SRL și Civ Indust Proiect SRL.
 
În 2019, bucureştenii de la Studio Art Construct SRL au câștigat de la Primăria Constanța elaborarea documentaţiei tehnico-economice (DTAC, PT) se va face în două faze, cu respectarea următoarelor condiţii: faza I– Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Documentaţie Tehnică pentru Organizarea Execuţiei Lucrărilor ( DTOE), Proiect Tehnic (PT) şi detalii de execuţie (DDE) şi Faza II – Prestarea serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru “Incubator de afaceri Constanța”, contract  în valoare de 165.400 lei fără TVA.


Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:

Licitații publice Studio Art Construct va reabilita și moderniza Palatul Administrativ din Constanța (DOCUMENT)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii