Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Se modifică taxele de stare civilă la Constanța (DOCUMENT)

ro

24 Dec, 2023 09:07 813 Marime text
Proiectul de hotărâre nr. 590/2023 pentru modificarea şi completarea H.C.L nr. 339/2023 privind stabilirea impozitelor şi taxelor la nivelul municipiului Constanţa în anul 2024, intră la vot în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal din 28 decembrie a.c.

Potrivit acestuia, taxele gestionate de Direcția Locală Evidența Persoanei – cuprinzând taxele aferente Serviciului Stare Civilă se majorează cu rata inflației, respectiv 13,8%, după cum urmează:



 
Sunt scutite de la plata taxei de deplasare a ofițerului de stare civilă pentru oficierea căsătoriei în afara sediului Serviciului stare civilă persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate, numai pe baza documentelor doveditoare prezentate în original de către viitorii soți odată cu înregistrarea declarației de căsătorie, fie la sediul Serviciului stare civilă fie la domiciliul sau reședința unuia dintre viitorii soți sau la sediul unității sanitare de pe raza administrativ-teritorială a UAT Municipiul Constanța în care este internat unul dintre viitorii soți sau ambii.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii