Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Primăria Constanța, chiriașă la mall! E dispusă să plătească 30 euro/mp fără TVA! (DOCUMENT)

ro

24 Mar, 2024 13:38 1053 Marime text
 
 
Consiliul local al municipiului Constanţa se reunește în şedinţă ordinară, joi, 28.03.2024 de la ora 17.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.

Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre nr. 147/2024 privind constituirea unei comisii pentru renegocierea chiriei spațiului folosit de Primăria municipiului Constanța cu destinația de sediu administrativ din b-dul Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall), vezi secțiunea „documente”.

Prin acest proiect, consilierii locali sunt chemați să prelungească contractulul de închiriere pentru spațiile utilizate de municipalitate și instituțiile subordonate acesteia în City Park Mall care expiră la 1 iunie 2024.


De la tarifele de mai jos au început negocierile:

 


Municipalitatea ocupă 400 de mp în cadrul mall-ului.

Potrivit noilor tarife impuse de administratorul mall-ului, Primăria va plăti 12.000 de euro pe lună fără TVA, respectiv 144.000 euro pe an fără TVA.

Mai jos, puteți vizualiza oferta făcută de reprezentanții centrului comercial către municipalitate:



După cum se observă, reprezentanții centrului comercial menționează în ofertă prețurile care aproape s-au dublat față de contractul actual, dar și faptul că renegocierea se face doar pentru 12 luni contractuale și nu 36 de luni, cum și-ar fi dorit municipalitatea.


În continuare vă prezentăm răspunsul Primăriei Constanța în legătură cu solicitarea administratorului mall-ului:



Menționăm că aceste sume reprezintă doar o parte din cele plătite de municipalitate unor privați pentru închirierea unor spații în vederea desfășurării activității.
 
Prin proiectul de hotărâre care la facem referire, Consiliului Local urmează să aprobe și constituirea unei comisii de pentru renegocierea chiriei, comisie condusă de viceprimarul PNL, Ionuț Rusu.


PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii