Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJC Declanșarea selecției administratorilor societății Drumuri Județene Constanța SA a fost respinsă de consilierii județeni (VIDEO)

ro

31 Aug, 2023 14:03 1523 Marime text
Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 31 august 2023, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 22 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Ședința s-a ținut în regim de videoconferință și au fost prezenți un număr de 36 de consilieri județeni.

Pproiectul cu numărul 187/25.08.2023, privind revocarea mandatelor acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, a fost retras, în timp ce proiectul cu numărul 186/25.08.2023 privind declanșarea procedurii de selecție a administratorilor societății Drumuri Județene Constanța S.A, a fost respins cu un număr de 14 voturi împotrivă.

De asemenea, proiectul cu nr. 172/17.08.2023 pivind desemnarea unui membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate
și proiectul nr. 173/17.08.2023 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, au fost amânate din lipsă de propuneri, pentru o ședință ulterioară.

Primul proiect înscris pe ordinea de zi a făcut referire la aprobarea participarii Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța în cadrul apelului de proiecte „Reabilitarea/Renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități” cu Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități și asumarea unor obligații în vederea implementării proiectului cu titlul „DESCHIȘI CĂTRE COMUNITATE”. DGASPC Constanța a depus o cerere de finanțare în cadrul PNRR, pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Techirghiol. Proiectul, aflat la acest moment în proces de evaluare, se ridică la valoarea de aproximativ 1.100.000 de lei. Prin hotărârea adoptată astăzi, CJC susține participarea DGASPC în cadrul apelului de proiecte, asumându-și, totodată, obligațiile ce îi revin, precum și sustenabilitatea proiectului pentru o perioadă de minim cinci ani. Mai multe informații regăsiți aici.

Alte trei proiecte de hotărâre au vizat desemnarea unui număr de patru reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța în Consiliile de Administrație ale unor instituții  subordonate CJC. Astfel, pentru anul scolar 2023-2024, au fost desemnați în Consiliul de Administratie al Centrului Școlar pentru Educație lncluzivă „Delfinul" Constanța: doamna Topolov Gianina și domnul Dima Alexandru. Pentru aceeași perioadă, doamna Ciobanu Cristina a fost desemnată în Consiliul de Administrație al Centrului Județean de Resurse si Asistență Educațională Constanța, în timp ce domnul Stere Guteanu a fost votat în cadrul Consiliului de Administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța.

Aprobarea încheierii unui protocol de colaborare între UAT Județul Constanța și Asociația “Călător prin România”, a făcut obiectul unui alt proiect de hotărâre dezbătut în ședința de astăzi. Obiectivul acestuia este de a implementa în județul Constanța proiectul “Digitalizarea Turismului în România”. Proiectul constă în realizarea unei platforme digitale, unde turiștii români sau străini pot intra în contact cu istoria și legendele obiectivelor turistice, pot cunoaște portul popular și gastronomia tradițională. Mai multe informații despre proiect, inclusiv lista obiectivelor turistice vizate, puteți accesa aici.

De asemenea, consilierii județeni au aprobat astăzi prelungirea, pentru o perioadă de două luni, a mandatelor administratorilor provizorii ai societății Societății “Drumuri Județene Constanța” SA .

Pe ordinea de zi s-au aflat și câteva modificări bugetare. Aleșii locali au aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2023, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, al cărui buget a fost diminuat cu suma de 35.487.810, ajungând la o valoare totală de 794.655.730 lei. În cazul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, bugetul a fost majorat, cu suma de 512.500 lei, ajungând la valoarea de 43.439.961 lei. Totodată, au fost modificate bugetul și lista de investiții a Societății “Drumuri Județene Constanța” SA,  rectificări la care s-a avut în vedere necesarul de lucrări de întreținere la rețeaua de drumuri județene, poduri și podețe, conform planului de lucrări pentru anul 2023. Proiectul poate fi consultat aici.

Tot astăzi, s-au făcut noi demersuri în ceea ce privește reabilitarea Muzeului de Istorie Națională si Arheologie Constanta. În prezent, Consiliul Județean Constanța a recepționat documentația tehnică de proiectare Faza Proiect Tehnic și Detalii de Execuție, realizată de HIGH CONSTRUCT PROJECT SRL. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 69 milioane de lei cu TVA.

Continuă demersurile și în ceea ce privește proiectul „Construire Corp nou pentru Serviciul Clinic de Anatomie Patologica (SCAP) din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgență “Sf. Apostol Andrei Constanta”. Pentru acest obiectiv, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici faza SF/DALI. Valoarea totală a investiției se ridică la 25.372.845,22 lei fără TVA. Mai multe informații regăsiți aici.În link-ul de mai jos puteți accesa înregistrarea video a ședintei:

 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii