Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJ Constanța Un proiect vizează preluarea Palatului Administrativ de CJC. Se dorește reabilitarea și modernizarea clădirii (DOCUMENT)

ro

29 Jan, 2024 17:00 856 Marime text
  • Trecerea se face cu scopul reabilitării, modernizării și dotării Palatului Administrativ în care funcționează Consiliul Județean Constanța
 
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 30.01.2024, ora 10:00, ce se va desfășura în format videoconferință. Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte, printre care și cel privind aprobarea transmiterii unei solicitări trecerii imobilului „Palat Administrativ”, situat în municipiul Constanța, b-dul Tomis nr. 51, din domeniul public al statului în domeniul public al județului Constanța.
 
Trecerea se face cu scopul reabilitării, modernizării și dotării acestuia. Valoarea de inventar a clădirii este de 38.933.170 lei. CJ Constanța deține în administrare imobilul „Palat Administrativ”, în baza HG 755/02.10.2013 privind trecerea imobilului „Palat Administrativ”, proprietate publică a statului, din administrarea Instituției Prefectului Județului Constanța în administrarea Consiliului Județean Constanța.
 
În calitate de administrator, CJ Constanța a realizat actualizarea cărții funciare și întocmirea de relevee pentru imobilul amintit, iar în urma măsurătorilor au rezultat diferențe față de datele tehnice din acte, motiv pentru care se impune actualizarea datelor tehnice ale imobilului.
 
CJ Constanța intenționează să depună la finanțare proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ – Județul Constanța” în cadrul Programului Regional 2021-2027. Proiectul vizează îmbunătățirea performanței energetice a clădirii Palatului Administrativ, prin reducerea consumului de energie, a emisiilor de carbon și extinderea utilizării surselor regenerabile de energie, îmbunătățirea calității vieții pentru toți utilizatorii prin îmbunătățirea confortului termic, a condițiilor de igienă, a siguranței și calității aerului, toate acestea fiind în acord  cu principiile strategice stabilite la nivelul UE în domeniul eficienței energetice.
 
Lucrările de modernizare au ca scop obținerea unei certificări energetice cu calificativ QA, iar la final actualizarea parametrilor tehnici ai clădirii în cauză și alinierea la standardele operaționale ale altor clădiri cu caracteristici similar din domeniu la nivelul UE.
 
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.





Citește și:

Cât vrea să plătească Consiliul Județean Constanța pentru reabilitarea Palatului Administrativ

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii