Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se „încinge" situaţia Problema căldurii la Mangalia, în atenţia procurorilor

ro

15 Feb, 2012 02:06 1677 Marime text
Mangalia_primaria_mangalia.jpgProblema căldurii la Mangalia s-ar putea concretiza într-un dosar penal, situaţia intrând în atenţia procurorilor constănţeni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au descins, ieri dimineaţă, la Primăria Mangalia, pentru a verifica legalitatea actelor încheiate între administraţia publică locală şi furnizorul de agent termic din localitate, societatea SC Callatis Therm SA. Potrivit declaraţiilor viceprimarului Constantin Filimon, procurorii au solicitat toate documentele privind relaţia contractuală dintre Primăria Mangalia, asociaţiile de proprietari şi Callatis Therm.

Se pare că anchetatorii au răspuns unor sesizări făcute atât de asociaţiile de proprietari din Mangalia, cât şi de o organizaţie non-guvernamentală, care au acuzat autorităţile locale de atentat la sănătatea publică. Sesizările vin ulterior unor mitinguri organizate chiar în faţa societăţii furnizoare de agent termic. La această situaţie s-a ajuns din cauza faptului că oamenii suferă de frig în apartamente. Mai mult, pentru moment, nu se întrevede nicio posibilitate de rezolvare a problemei.

În plus, cei 1,5 milioane de lei, bani alocaţi de urgenţă de Executiv printr-o Hotărâre de Guvern nici măcar n-au fost acceptaţi, susţine viceprimarul Filimon, de Callatis Therm. Vicele a declarat că „reprezentanţii Callatis Therm au refuzat să vină cu factură pentru a primi astăzi (n.r. ieri) zece miliarde de lei vechi", deşi a fost emis un ordin de plată pentru trezorerie. „Nu au binevoit să vină", a subliniat Filimon.

Înainte ca procurorii să-şi îndrepte atenţia către situaţia din Mangalia, cunoscută de altfel şi la nivelul Guvernului, respectiv al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Corpul de Control al Prefecturii, dar şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa au efectuat controale în Primăria Mangalia, referitoare la problema căldurii.

Se pare că, odată cu intervenţia procurorilor, vor fi verificate toate persoanele responsabile de lipsa agentului termic din Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii