Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sãracul" bãiat bogat Zeci de terenuri, casã de vacanţã, bãrci cu motor - averea lui Darie, vicele de la Consiliului Judeţean (documente)

ro

17 Aug, 2012 01:00 3157 Marime text
Darie_Cristian_Darie_1.jpgPe site-ul Consiliului Judeþean Constanþa (CJC) au fost publicate declaraþiile de avere ºi de interese ale noilor consilieri judeþeni, aceia care vor lua, în mandatul 2012 - 2016, cele mai importante decizii pentru judeþ.

Cotidianul ZIUA de Constanþa va publica, în ordinea alfabeticã a numelui de familie (aşa cum apar documentele şi pe site-ul CJC), declaraþiile de avere ºi de interese ale tuturor consilierilor judeþeni, declaraþii care pot fi accesate pe site-ul www.ziuaconstanta.ro.

Potrivit declaraþiei de avere, vicepreºedintele Consiliului Judeþean Constanþa, Cristian Darie, deþine 35 (!) de terenuri. Este vorba despre terenuri agricole, terenuri intravilane, dar ºi de terenuri extravilane situate în municipiul Constanþa, în staþiunea Mamaia, în comunele Nicolae Bãlcescu, Topalu, 23 August, Mihail Kogãlniceanu, Agigea, Horia ºi Dobromir. Cele 35 de terenuri însumeazã câteva zeci de mii de metri pãtraþi. Cele mai multe dintre acestea sunt dobândite prin cumpãrare, în urma unei licitaþii publice sau a unei licitaþii potrivit prevederilor OG nr.11/1996.

Douã apartamente, trei case de locuit ºi o casã de vacanþã

La capitolul „Clãdiri", în declaraþia de avere a social democratului Cristian Darie figureazã un apartament în municipiul Constanþa, dobândit în 1991 prin cumpãrare, în suprafaþã de 72,56 metri pãtraþi (devãlmaº - Ruxandra Luminiþa Darie, soþia sa). Acestuia i se adaugã o remizã în comuna Nicolae Bãlcescu, dobânditã în 2002.

În localitatea constãnþeanã Topalu, familia vicepreºedintelui CJC deþine douã case de locuit ºi o casã de vacanþã. Una dintre casele de locuit, în suprafaþã de 60,75 metri pãtraþi, a fost dobânditã în 2005, prin cumpãrare. Cea de-a doua casã de locuit, dobânditã în 2006, în suprafaþã de 100 metri pãtraþi, a fost construitã în regie proprie. În ceea ce priveºte casa de vacanþã, aceasta apare, conform declaraþiei de avere, ca fiind în execuþie.

Cristian Darie a trecut, în declaraþia de avere, ºi un apartament în suprafaþã de 40 metri pãtraþi situat în municipiul Constanþa, dobândit în 2006, prin rentã viagerã.

Tot în comuna Topalu, în declaraþia vicepreºedintelui CJC apare ºi o casã de locuit dobânditã prin cumpãrare în 2010.

Nu în ultimul rând, în declaraþia de avere a lui Darie figureazã un spaþiu comercial în care funcþioneazã un restaurant, în staþiunea Mamaia, în suprafaþã de 411,78 metri pãtraþi + 88,18 metri pãtraþi.

Rulotã ºi bãrci cu motor

La capitolul bunuri mobile, în declaraþia vicepreºedintelui CJC regãsim o rulotã camping marca Adria, fabricatã în 1985 ºi dobânditã prin cumpãrare, o barcã cu motor Cuddy din 2007, precum ºi o barcã cu motor/remorcã suport metalic Saphir, dobânditã prin cumpãrare.

Nu în ultimul rând, declaraþia acestuia include ºi un motovehicul nautic/peridoc Yamaha XLT 800, fabricat în 2003.

Ceasuri ºi bijuterii

În rubrica „Bunuri sub formã de metale preþioase, bijuterii, obiecte de artã ºi de cult, colecþii de artã ºi numismaticã, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naþional sau universal, a cãror valoare însumatã depãºeºte 5.000 de euro" figureazã bijuterii (brãþãri, cercei, ace de cravatã, inele din aur ºi argint) dobândite în perioada 1975 - 2009, a cãror valoare este estimatã la 11.000 de euro. Acestora li se adaugã un ceas Piaget dobândit în 1993, estimat la 15.000 de euro, precum ºi obiecte decorative/artã/tablouri/obiecte de artã popularã româneascã ºi strãinã dobândite în perioada 1985 - 2009, estimate la 15.000 de euro.

Datorii ºi venituri

În ceea ce priveºte datoriile, omul de încredere al lui Nicuºor Constantinescu a contractat, în 2007, un credit în valoare de 199.600 de euro de la Volksbank România SA, credit scadent în august 2013. De asemenea, a contractat, de la aceeaºi bancã, dar în 2008, un credit de 840.000 de euro, scadent tot în august 2013.

Cât despre veniturile vicepreºedintelui CJC ºi ale membrilor familiei sale, realizate în ultimul an fiscal încheiat, Cristian Darie a încasat, de la Consiliul Judeþean, o indemnizaþie de 52.952 de lei, în timp ce soþia sa, notarul public Ruxandra Luminiþa Darie, a realizat un venit impozabil de 231.332 de lei din activitatea notarialã.

Interesele lui Cristian Darie

Aºa cum se aratã în declaraþia de interese, vicepreºedintele CJC, Cristian Darie, este membru fondator al Asociaþiei Better Business Bureau - România, asociat unic al SC PC Dual Logistics SRL, dar ºi membru fondator al Asociaþiei Clubul Sportiv de Backgammon Constanþa ºi al Asociaþiei de Vânãtoare ºi Pescuit Topalu.

Cristian Darie este, totodatã, asociat în urmãtoarele firme: SC Asociaþii SRL, SC General Auto Service SRL, SC Valcredi Grup SRL, SC General Grup SRL, SC General Auto International SRL, SC Ball Grup SRL, SC Asociaþii Servicii SRL.

Nu mai puþin important este faptul cã Darie este trezorierul Organizaþiei Judeþene a PSD Constanþa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii