Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a semnat contractul de finanţare pentru parcul din Lipniţa

ro

17 Oct, 2011 01:00 1558 Marime text
Lipnita_-_Florinel_onescu.jpgPotrivit celor declarate de primarul comunei Lipniţa, Florin-Georgel Onescu, contractul de finanţare pentru realizarea unui parc în satul Canlia a fost semnat zilele trecute cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„În aproximativ două săptămâni se va da drumul la licitaţie pe SEAP şi sperăm ca până ce iarna îşi va intra în drepturi să demarăm lucrările". Termenul de finalizare a investiţiei este de un an. Investiţia totală pentru realizarea acestui parc se ridică la 1.050.000 de lei, din care 840 de milioane de lei este contribuţia MDRT, iar restul provin din bugetul local.

De asemenea, săptămâna aceasta se va da ordinul de începere a lucrărilor pentru drumul transfrontalier Lipniţa - Kainargea, lucrare care se ridică la 11.434.030,94 lei, lucrarea fiind câştigată de SC Straco Grup SRL, firmă care, în asociere cu SCT Bucureşti şi Genesis, s-a ocupat de cel de-al treilea sector din centura de sud a capitalei, în lungime de 12,5 km, care a costat 30 de milioane de euro.

Primarul Onescu spune că în Lipniţa s-a finalizat asfaltarea străzilor Morii şi Veteranilor, dar şi drumul comunal 45 Coslugea - Izvoarele. Drumul are o lungime totală de 9 km şi a fost asfaltat de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, care, de altfel, are în administrare toate drumurile din comună. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 2,5 milioane de euro. Finanţarea este asigurată de la Guvern prin HG 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local.

În privinţa celor două programe sociale pe care primarul Onescu le-a demarat pentru ajutorarea populaţiei cu precădere pe timpul iernii, respectiv de acordare a ajutoarelor constând în lemne şi de acordare a pachetelor cu alimente, primarul spune că acestea continuă. „Nu s-au încadrat foarte multe persoane pentru ajutorul de lemne pe care îl acordăm", a mai spus Onescu. În ceea ce priveşte ajutoarele cu alimente pe care Primăria le acordă de patru ori pe an, primarul spune că, în 2011, 760 de localnici beneficiază de acest ajutor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii