Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:55 08 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Riscă o amendă de 800 de lei Proprietarul terenului de pe bulevardul Lăpuşneanu unde au fost tăiaţi 15 copaci, somat de Poliţia Locală să cureţe zona!

ro

10 Aug, 2018 00:00 1844 Marime text
Weekendul trecut, în timp ce constănţenii se bucurau de soare sau de mare, pe bulevardul Lăpuşneanu nr. 171, în dreptul blocului S3, au fost puşi la pământ 15 copaci. Localnicii din zonă susţin că arborii erau perfect sănătoşi. Terenul „curăţat” de copaci se află chiar vizavi de aripa nouă a unui centru comercial de pe bulevardul Lăpuşneanu.

Oamenii care locuiesc în zonă şi care în ultimii ani s-au luptat în instanţă cu mai mulţi investitori ce construiesc pe bulevard susţin că au ajuns la capătul puterilor. În sprijinul lor au sărit şi ONG-urile care militează la Constanţa pentru un mediu sănătos. Direcţia Poliţia Locală din cadrul Primăriei Constanţa s-a autosesizat în acest caz şi a trimis o echipă pentru a verifica situaţia din zonă.
 
Mugurel Petcu, şeful Serviciului Control Protecţia Mediului - Poliţia Locală spunea că: „În referire la tăierea copacilor de pe terenul amplasat pe b-dul Lăpuşneanu, vizavi de City Mall, din verificările efectuate reiese că acest teren este proprietate privată şi, în conformitate cu PUZ-ul zonei, reprezintă teren construibil“.
 
Direcţia Poliţia Locală a invitat proprietarul terenului la sediul instituţiei pentru a-i aduce la cunoştinţă faptul că are obligaţia, potrivit hotărârilor adoptate de Consiliul Local Municipal Constanţa, să cureţe zona de materialul lemnos şi de resturile vegetale până pe 13 august a.c. Dacă proprietarul terenului, Elena Caceandone, nu se va conforma somaţiei, riscă aplicarea unei amenzi cuprinse între 400 şi 800 de lei.
 
Vă reamintim că, în urmă cu câteva zile, am reuşit să discutăm cu Elena Caceandone, care ne-a precizat că terenul de pe care au fost tăiaţi copacii sănătoşi în dimineaţa zilei de 4 august a.c. l-a achiziţionat în anul 2005, printr-un act de vânzare-cumpărare.

Acesta a spus pentru ZIUA de Constanţa că nu are habar despre copacii tăiaţi şi nici nu ştie dacă mai are rost să pună întrebări pe acest subiect. „Nu ştiu nimic despre tăierea copacilor, eu nu stau în Constanţa, locuiesc în comuna Casimcea, judeţul Tulcea. Vin foarte rar la Constanţa şi nu se ocupă nimeni de acel teren în lipsa mea. De la dvs. aflu că acei copaci au fost tăiaţi, mă gândesc acum ce rost ar mai avea să verific cine şi de ce i-a tăiat“, a încercat să se scuze femeia.

Menţionăm că, potrivit Oficiului Registrului Comerţului, proprietara terenului mai este unic asociat şi administrator al SC Casimcea SRL, o societate înfiinţată în 1998, al cărei domeniu de activitate principal este cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. Caceandone este născută pe 1.04.1968, în comuna Stejaru, judeţul Tulcea, trăieşte, după propria sa declaraţie, în comuna Casimcea şi are o firmă cu sediul social în municipiul Constanţa şi cu punct de lucru în localitatea de domiciliu. Anul trecut, firma femeii, care are patru angajaţi, a avut un profit de 781.522 de lei.
 
Citeşte şi:
 
Răspuns şocant al proprietarului terenului de pe Lăpuşneanu unde au fost tăiaţi cei 15 copaci! Primăria oferă informaţii pe jumătate în acest caz. Unul dintre PUZ-uri este suspendat! (galerie foto + documente)
 
 

Constănţeanul supărat Copaci puşi la pământ pe bulevardul Lăpuşneanu din Constanţa pentru a face loc altor betoane! (galerie foto)

 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii