Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii Finanţelor şi ai AJOFM, reuniţi în Comisia de Dialog Social. Ce s-a discutat

ro

24 Mar, 2017 00:00 2144 Marime text
La Prefectura Constanţa a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul judeţului, Adrian Nicolaescu. Ordinea de zi a cuprins o informare privind măsurile de executare silită întreprinse de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa în perioada ianuarie-februarie 2017 şi Programul de ocupare a forţei de muncă al AJOFM Constanţa pe anul 2017.

Gradul de colectare din executări silite - 89,78%

Reprezentantul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa a prezentat situaţia încasărilor obţinute în urma acţiunilor de executare silită în perioada ianuarie-februarie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, faţă de anul 2016, în perioada ianuarie-februarie 2017 se remarcă o scădere a încasărilor, gradul de colectare fiind de 89,78%, atât de la persoane fizice, cât şi de la persoane juridice.

Estimări AJOFM - 7.800 de persoane încadrate în muncă în 2017

Principalele obiective ale Programului de ocupare a forţei de muncă pe anul 2017 sunt: creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă pentru grupa de muncă 20 - 64 de ani; creşterea gradului de ocupare în rândul persoanelor aparţinând unor categorii defavorizate ale populaţiei; facilitarea tranziţiei de la şomaj către ocupare; îmbunătăţirea şi consolidarea competenţelor profesionale ale persoanelor în căutare de loc de muncă; îmbunătăţirea structurii ocupării pe ramuri economice şi zone geografice.
 
Pe anul 2017, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa, prin Programul judeţean de ocupare a forţei de muncă, a estimat încadrarea a 7.800 de persoane, din care: 7.300 de persoane prin acordarea serviciilor de mediere; 550 de persoane prin acordarea serviciilor de informare şi consiliere profesională; 450 de persoane prin organizarea cursurilor de formare profesională; 490 de persoane prin completarea veniturilor şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului; 205 persoane prin încadrarea şomerilor peste 45 de ani; cinci persoane care mai au trei ani până la pensie; 35 de persoane prin stimularea mobilităţii forţei de muncă; 95 de persoane prin încadrarea absolvenţilor de instituţii de învăţământ, prin subvenţionarea locurilor de muncă; 70 de absolvenţi beneficiari de primă de încadrare; cinci persoane prin încadrarea persoanelor cu dizabilităţi, prin subvenţionarea locului de muncă; zece persoane prin încheierea de contracte de solidaritate.
 
Reprezentanţii AJOFM au declarat că medierea muncii va avea o contribuţie importantă la ocuparea de către persoanele înregistrate. În Programul de ocupare a forţei de muncă pe anul 2017 a fost inclus un program special pentru elevi şi studenţi, care să sprijine încadrarea pe durată determinată, de maximum 60 de zile calendaristice, pe perioada vacanţelor, în conformitate cu prevederile legale, a elevilor şi studenţilor.
 
Alte măsuri incluse în Programul de ocupare a forţei de muncă pe anul 2017 sunt destinate locuitorilor din mediul rural şi persoanelor de etnie rromă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii