Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUD-ul unei investiții imobiliare din Mamaia trece cu ușurință de filtrul primăriei. Consilierii din Comisia de Urbanism sunt ignorați (documente)

ro

06 Jun, 2020 00:00 4196 Marime text
  • Danic Alex 2002 SRL, adică Daniel și Daniela Olteanu sunt dezvoltatori imobiliari în municipiul Constanța.
  • Investitorii vizează edificarea unui ansamblu rezidențial pe malul lacului Siutghiol din Mamaia
  • Terenul de 441 mp, care face obiectul prezentului PUD este situat în stațiunea Mamaia, pe lacul Siutghiol, în zona Hotel Metropol lot 5, zona destinată construcțiilor hoteliere și de locuințe, cu regim de înălțime P+5-8
  • Perioada de dezbatere publică s-a încheiat iar Direcția de Urbanism- Serviciul Strategii și Planificare Urbană nu a venit cu nicio observație legată de acest proiect
  • Totuși, consilierii locali din cadrul Comisiei de urbanism a CLM au specificat că acest proiect nu este benefic pentru locuitorii din zonă, deoarece se va încerca obținerea unor transparente la nivelul parterului, pentru a se crea o legătură vizuală cu lacul Siutghiol iar turiștii vor avea parte de un nu beton în stațiune
  • Din păcate, astfel de proiecte ajung la aprobare în Consiliul Local Municipal,  pentru că elaborarea PUG a fost amânată la infinit

Danic Alex 2002 SRL, adică Daniel și Daniela Olteanu fac parte din tagma dezvoltatorilor imobiliari din municipiul Constanța. Pe 11 mai a.c., consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei avertiza că în comisia de urbanism a Consiliului Local Municipal a ajuns o documentație în baza căreia acest investitor vizează edificarea unui ansamblu rezidențial pe malul lacului Siutghiol din Mamaia.

Este vorba de spre o investiție de cei doi soți, în calitate de iniţiatori ai planului urbanistic de detaliu privind „PUD pentru construire imobil de locuinţe colective”.
Terenul de 441 mp, care face obiectul prezentului PUD este situat în stațiunea Mamaia, pe lacul Siutghiol, în zona Hotel Metropol lot 5, zona destinată construcțiilor hoteliere și de locuințe, cu regim de înălțime P+5-8. Mai exact, vor fi trei immobile cu apartamente: unul S+P+6, unul S+P+5 şi unul S+P+4.

PUD-ul s-a aflat în dezbatere publică , astfel încât locuitorii au putut să trasmită observaţii şi propuneri în perioada 06.05.2020 – 21.05.2020.
Perioada de dezbatere publică s-a încheiat iar Direcția de Urbanism- Serviciul Strategii și Planificare Urbană a publicat pe site-ul municipalității raportul informării și consultării publicului, privind Planului Urbanistic de Detaliu - "construire imobil locuințe colective - bd. Mamaia, nr. 459B", vezi secțiunea “documente”.

După cum puteți observa în raport, cu toate că o parte dintre consilierii locali din cadrul Comisiei de urbanism a CLM au specificat că acest proiect nu este benefic pentru locuitorii din zonă, deoarece se va încerca obținerea unor transparente la nivelul parterului, pentru a se crea o legătură vizuală cu lacul Siutghiol, acesta fiind elementul natural ce dă specificitate locului , așa cum scrie  în documentația care a ajuns la comisie, consultarea publică nu a modificat cu nimic proiectul. Arhitectul șef al municipiului Constanța, a semnat negru pe alb pe o bucată de hârtie, unde nu se vine cu nicio observație/propunere sub formula “nu este cazul”!

Cu alte cuvinte, această legătură vizuală va fi doar pentru cei ce vor locui în imobilul nou, la parter, în timp ce pentru restul cetățenilor, turiștilor, va fi un alt beton înalt, care va obstrucționa legătura vizuală cu lacul.

Din păcate, astfel de proiecte ajung la aprobare în Consiliul Local Municipal,  pentru că elaborarea Planului Urbanistic General a fost amânată de nenumărate ori fără niciun fel de limită.

 

Despre Danic Alex SRL

Potrivit Registrului Comerţului, societatea Danic Alex 2002 SRL a fost înfiinţată în 2002 şi are sediul social în Constanţa, pe strada Interioară nr. 1, lot 4. Capitalul social al firmei este de 310.400 de lei, integral vărsat în 31.040 de părţi sociale. Asociaţi sunt Daniel Olteanu, care are un aport la capital de 155.200 de lei, adică 50%, şi Daniela Olteanu,  care deţine restul de 50% din capital. Societatea se ocupă cu activităţi privind comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare.Citește și:

Constănțeanul supărat “PUZ Mamaia este o derogare totală de la PUG . Un nou ansamblu imobiliar pe malul lacului Siutghiol”

Imobil de trei etaje, pe strada Fuiorului din Constanţa. Undă verde pentru Danic Alex 2002

Firma Dani Alex 2002 ridică un bloc în Constanţa. Vezi unde!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii