Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de hotărâre, pe masa aleșilor locali constănțeni Două școli și o grădiniță din Constanța rămân fără terenuri (DOCUMENT)

ro

13 Feb, 2024 16:49 862 Marime text
  • Consilierii locali ai CLM Constanța sunt convocați, miercuri, 14 februarie 2024, ora 14.00, în ședinţă extraordinară, care se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
  •  
  • Pe ordinea de zi se află „Proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 335/2011 privind transmiterea unor imobile aparținând domeniului public al municipiului Constanța din administrarea RAEDPP Constanța în administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat“.
 
Potrivit proiectului de hotărâre, aleșii locali urmează să aprobe modificarea art. nr. 43 din anexa la HCL nr. 335/2011 în sensul revocării constituirii dreptului de administrare în favoarea Școlii Generale nr. 37 asupra imobilului teren, în suprafață de 3.392 mp, situat în Constanța, strada  Arcului nr. 8, care face parte din suprafața totală de 10.295 mp, identificat cu număr cadastral 250689.
 
De asemenea consilierii local constănțeni vor aproba modificarea art. nr. 31 din anexa HCL nr. 335/2011 în sensul revocării constituirii dreptului de aministrare în favoarea Școlii Generale nr. 14 și Grădiniței nr. 39, asupra imobilului teren în suprafață de 2.500 mp, situat în Constanța, strada Dumbrăvei nr. 8, identificat cu număr cadastral 2459984.  
 
Predarea-primirea imobilelor se va face prin proces verbal de predare – primire încheiat între Direcția Generală de Urbanism și Patrimoniu și reprezentanții celor două școli, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărări.
 
Prin adresa nr.1035/05.02.2024 înregistrată la Primăria municipiului Constanța sub nr. 24610/06.02.2024, Clubului Sportiv Municipal Constanța solicită demararea cât mai urgentă a procedurilor, în vederea rezolvării unor probleme de infrastructură sportivă cu care se confruntă, fiind singurul club care activează exclusiv în spații închiriate, neavând nici o sală  proprie pentru competiții, fie pentru antrenamente de pregătire sau alte facilități, iar cei 1.027 de sportivi legitimați la C.S.M. Constanța nu dispun de condiții propice pentru antrenamente și concurează în săli pe arene închiriate sau oferite cu bunăvoință de oameni iubitori de sport. Astfel, conform propunerilor înaintate, cele două terenuri anterior menționate, din incinta unor unități de învățământ pe care Clubul Sportiv Municipal Constanța ar putea construi, împreuna cu sprijinul Consiliului Local, săli de sport care să poată fi utilizate atât de sportivii clubului, cât și de elevii școlilor în cauză pentru desfășurarea activității de învățământ/ construirea sălilor de sport, răspund solicitării acestora.

Față de cele prezentate, in temeiul prevederilor art. 136 alin.(8), lit.b) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, a fost întocmit prezentul raport de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre pentru modificarea H.C.L.nr.335/2011 privind transmiterea unor imobile, aparținând domeniului public al municipiului Constanța, din administrarea R.A.E.D.P.P. Constanța în administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat, spre a fi supus dezbaterii și aprobarii plenului Consiliului local al municipiului Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 

Noua reţea şcolară a municipiului Constanţa: 73 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, alte 37 - arondate (DOCUMENT)

Școala nr.37 din Constanța. Petiție pentru înființarea unei Săli de Sport (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii