Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:42 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pentru alimentarea cu gaze a oraşului Techirghiol

ro

07 Sep, 2017 00:00 2705 Marime text
Administraţia publică locală din Techirghiol încearcă să rezolve cât mai multe probleme, astfel încât localnicii şi turiştii să fie în siguranţă şi să beneficieze de condiţii optime.
 
În ultimii ani, tot mai multe unităţi administrativ-teritoriale încearcă, prin diverse proiecte, să soluţioneze aspecte ce ţin, în principal, de asigurarea utilităţilor pentru întreaga comunitate.
 
Pe lângă lucrările ce vizează extinderea sau, după caz, construirea reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare şi prelungirea reţelei de electricitate, cetăţenii vor să-şi asigure apa caldă şi căldura în locuinţe prin conectarea la reţelele de gaz, considerând că astfel îşi vor putea reduce cheltuielile lunare. Iată de ce tot mai mulţi primari fac eforturi pentru a răspunde acestei cerinţe.
 
 
Printre unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa care fac demersuri în acest sens se regăseşte şi Primăria oraşului Techirghiol. Într-o discuţie purtată recent cu primarul urbei, Iulian Constantin Soceanu, acesta a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că speră ca, în acest an, lucrările pentru realizarea reţelei privind alimentarea cu gaze a oraşului să fie demarate.
 
„În scurt timp, Primăria Techirghiol va depune un studiu de fezabilitate pentru proiectul privind racordarea localităţii la conducta de gaz“, a precizat Iulian Constantin Soceanu. Acesta a afirmat că, din informaţiile pe care le deţine la ora actuală, ar fi fost începute lucrările pentru magistrala de gaz Negru Vodă - Techirghiol, ceea ce îi dă speranţe cu privire la aducerea, cât mai curând, a gazelor în localitatea pe care o administrează.

Speranţe în obţinerea de fonduri guvernamentale 

O lucrare de acest gen nu doar că este foarte amplă, ci presupune şi costuri importante, pe care administraţiile locale nu le pot suporta din bugetele proprii. Aşadar, primarii sunt obligaţi de situaţie să caute alte surse de finanţare a proiectelor privind racordarea la sistemul de alimentare cu gaze. În cazul oraşului Techirghiol, se pare că primarul a găsit soluţia salvatoare. „Noi realizăm din fonduri proprii studiul de fezabilitate pentru această lucrare importantă şi, ulterior, vom încerca să obţinem fonduri guvernamentale, deoarece pe fonduri europene nu cred că vom putea face acest proiect, iar din bugetul local ar fi destul de dificil de acoperit toate costurile“, a explicat şeful administraţiei locale a oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
În pofida dificultăţilor financiare, edilul-şef are planul de bătaie pregătit şi s-a gândit deja de unde va începe lucrarea şi care vor fi primii concetăţeni beneficiari. „Prin tema de proiectare, vom face în aşa fel încât reţeaua de alimentare cu gaze să ajungă la toate cartierele din oraş şi, ulterior, vom face ramificaţii pe fiecare stradă secundară. Iniţial, vom duce conducta pe străzile principale şi apoi vom ajunge şi pe cele secundare“, a conchis primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii