Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:36 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de peste 3 milioane de lei, finalizat cu succes Eforie Sud are un nou parc de recreere(galerie foto)

ro

23 Dec, 2014 00:00 1306 Marime text
Primăria Eforie a susţinut, ieri, o conferinţă de presă pentru a marca finalizarea proiectului „Parc de recreere în oraşul Eforie”, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană, Subdomeniul Poli de creştere.

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.107.596,76 de lei, sumă din care finanţarea nerambursabilă a fost de 98%, în vreme ce contribuţia Primăriei Eforie, de 2%. Perioada de implementare a fost de 17 luni, lucrările propriu-zise de amenajare, reabilitare şi modernizare a parcului durând însă aproximativ zece luni. Acestea au presupus noi alei asfaltate, iluminat nocturn, piese de mobilier urban, locuri de joacă şi relaxare, un skate parc, fântâni arteziene şi toalete ecologice. Totodată, în cadrul proiectului menţionat, a fost instalată inclusiv o scenă fixă pentru concerte, evenimente artistice şi culturale pentru sezonul estival. Amplasat în Eforie Sud, parcul de recreere are o suprafaţă totală de 7.927 de metri.
Potrivit declaraţiilor Ceciliei Creţu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Eforie, proiectul a fost implementat cu succes, fără a întâmpina vreun impediment, şi este important pentru comunitate atât pentru că ţine de infrastructura locală, cât şi pentru faptul că a fost derulat cu fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Nu mai puţin important, Cecilia Creţu a menţionat că administraţia locală din Eforie lucrează în continuare în scopul de a obţine finanţare pentru proiecte de anvergură.

În această ordine de idei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Eforie a ţinut să precizeze că, pe data de 4 decembrie, administraţia locală a semnat contractul de finanţare pentru Festivalul Pescarilor Eforie, prin programul Operaţional de Pescuit 2007-2013.

Ti-a placut articolul?

Comentarii