Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:51 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de infrastructură finanţat Disciplina în construcţii, în atenţia Primăriei Techirghiol (galerie foto)

ro

04 Dec, 2017 00:00 1337 Marime text
Pentru orice localitate a ţării, infrastructura rutieră constituie un pas sigur pentru dezvoltare şi atragere de noi investitori. Iată de ce primarul oraşului Techirghiol acordă importanţa cuvenită acestui aspect şi, recent, a mai făcut un pas important pentru modernizarea infrastructurii urbei.
 
„Pot spune, cu mare bucurie, că am semnat contractul de finanţare pentru proiectul «Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear şi a activităţilor recreative în staţiunea balneara Techirghiol, judeţul Constanţa», cu o valoare de 15.520.651,63 de lei“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul Iulian Constantin Soceanu. El a menţionat că implementarea acestui proiect va permite modernizarea infrastructurii pe următoarele străzi: Alexandru Ioan Cuza, Alexandru Vlahuţă, Ana Ipătescu, Bekir Cobanzade, Câmpinei, Gheorghe Şincai, Ion Creangă, Lupeni, Maior Şonţu, Plantelor, Vasile Lupu, Dr. Victor Climescu şi Pt. Ioan Ţuculescu. De asemenea, prin acelaşi proiect se vor reabilita şi trotuarele pe străzile Mihai Eminescu şi Alexandru Puşkin.
 
„Zonele de interes turistic vor fi dotate cu mobilier urban, se vor monta două toalete ecologice în zona parcului terapeutic, se va crea o zonă de sport în aer liber cu mobilier specific şi se va instala un sistem Wi-Fi gratuit tot în zona parcului terapeutic. Perioada de implementare a acestui proiect este de 36 de luni“, a completat edilul-şef al oraşului Techirghiol.

Verificarea construcţiilor  

În altă ordine de idei, dar acţionând tot pentru imaginea de ansamblu a localităţii, precum şi pentru respectarea legislaţiei, la Techirghiol se fac verificări privind disciplina în construcţii. Pe parcursul lunii trecute, acestea au confirmat nereguli.
 
„În luna noiembrie, Poliţia Locală Techirghiol a făcut mai multe verificări atât în privinţa construcţiilor, cât şi a afişajului stradal. Au fost depistate cinci şantiere unde nu erau respectate prevederile Legii 50/1991, republicată, privind autorizarea lucrărilor de construcţie. În consecinţă, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale a câte 2.000 de lei fiecare, fiind dispusă şi oprirea lucrărilor până la clarificarea situaţiei şi intrarea în legalitate“, a afirmat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Cosntantin Soceanu.
 
În consecinţă, controalele continuă, acţiunea având ca scop identificarea construcţiilor ridicate fără autorizaţie de construire sau construcţii finalizate cu termenul autorizaţiei expirat şi fără proces-verbal de recepţie finală.
 
„Proprietarii acestor clădiri se sustrag de la plata impozitelor la bugetul local. În Techirghiol, există foarte multe construcţii ai căror proprietari nu au completat declaraţiile de impunere în vedere impozitării. Pentru a avea un nivel decent de taxe şi impozite locale, precum şi un buget care să acopere nevoile oraşului, trebuie ca toată lumea să plătească taxele şi impozitele, şi nu doar o parte dintre cetăţenii oraşului, cărora le mulţumesc pentru simţul civic de care dau dovadă“, a subliniat primarul Iulian Constantin Soceanu.
 
Sursa foto: www.facebook.com/primaria.techirghiol.5
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii