Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Produsul „Ghiudem tătăresc Moş Iosif“, fabricat în Cumpăna, înscris în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale (galerie foto)

ro

18 Apr, 2018 00:00 3013 Marime text
În urma participării delegaţiei din comuna Cumpăna, în data de 20 februarie, la întrunirea Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice, ce a avut loc la Parlamentul României, a fost eliberat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia Generală Politici în Industrie Alimentară şi Comerţ, atestatul de produs tradiţional, pentru Ghiudemul tătăresc Moş Iosif, înscris la Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale. Produsul ghiudem tătăresc aparţine societăţii Moş Iosif SRL, cu sediul social şi punctul de lucru în comuna Cumpăna.
 
Reamintim că la evenimentul de la Parlamentul României a participat o delegaţie a comunei Cumpăna din care au făcut parte primarul ec. Mariana Gâju, reprezentanţi ai Primăriei Cumpăna, ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, ai Asociaţiei Gospodinelor din comuna Cumpăna şi ai Asociaţiei Fermierilor din sectorul zootehnic al localităţii.
 
Gospodinele reprezentante ale tuturor etniilor conlocuitoare, administratori ai unor microfabrici de panificaţie şi de procesare a cărnii din comuna Cumpăna, precum şi producători ai vinului din judeţul Constanţa au prezentat „Produsele Tradiţionale Dobrogene“, care s-au bucurat de un real succes. Lansarea mărcii „Produs Tradiţional Dobrogean“ are ca scop promovarea produselor tradiţionale cu specific dobrogean la nivel naţional şi european, precum şi coordonarea acestei iniţiative cu activităţile desfăşurate de Comisia de specialitate a Parlamentului României, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi autorităţile locale.
 
Evenimentul a fost susţinut şi de parlamentari constănţeni: senatorul Cristina Dumitrache, senatorul George Vişan, deputatul István-János Antal şi secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice din Guvernul României Amet Aledin.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii