Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:40 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Cristian Radu semnează contractul pentru finanţarea proiectului „Callatis, istorie la malul mării”

ro

18 Apr, 2013 00:00 1078 Marime text
Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, semnează astăzi, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, contractul de finanţare pentru implementarea proiectului „Callatis, istorie la malul mării”. Derulat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea şi promovarea turismului, proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 27 de luni. Valoarea sa se ridică la aproximativ 3,1 milioane de euro.

„Callatis, istorie la malul mării” îşi propune creşterea nivelului de atractivitate a sudului litoralului şi a municipiului Mangalia, dar şi valorificarea potenţialului turistic cultural. „În acest sens, vor avea loc restaurarea şi valorificarea turistică durabilă a trei monumente istorice de valoare naţională şi universală din patrimoniul cultural al Mangaliei. Este vorba de zidul de incintă nordic - tronson estiv şi basilica siriană, colţul de nord-vest al incintei romano-bizantine şi edificiile suprapuse, precum şi de mormintele paleocreştine de tip hypogeu, din incinta Cetăţii Callatis”, se menţionează într-un comunicat de presă.
Proiectul prevede şi realizarea a trei amenajări peisagistice, precum şi crearea infrastructurilor conexe de acces la monumentele istorice. Nu mai puţin important, în cadrul proiectului figurează şi dotările şi echipamentele necesare pentru accesul pietonal, dar şi proiecţia pentru fiecare dintre cele trei monumente istorice. „O altă măsură din cadrul proiectului vizează crearea de noi locuri de muncă (permanente şi temporare) pentru operarea parcului arheologic Callatis, după finalizarea activităţilor din cadrul proiectului”, se mai precizează în comunicat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii