Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Cristian Radu, faţă în faţă cu elevii implicaţi în „Proiectul cetăţeanului“

ro

14 Apr, 2014 00:00 1969 Marime text
Sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Callatis“ din Mangalia a găzduit, în cursul săptămânii trecute, o întâlnire între elevii şi profesorii implicaţi în „Proiectul cetăţeanului“, pe de o parte, şi primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, şi reprezentanţi ai administraţiei locale, de cealaltă parte. La acelaşi eveniment au fost prezenţi şi câţiva elevi de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei“. Aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, „elevii au pus întrebări cât se poate de serioase, explicând că proiectul constă în identificarea unor probleme, dar şi a unor soluţii, mergând până la generarea de hotărâri de consiliu local, dacă va fi posibil“.

Principalele probleme discutate au vizat subiectul câinilor comunitari, primarul municipiului Mangalia explicând că aşteaptă ca firma care va câştiga licitaţia de la finalul lunii să aducă rezultatele scontate, astfel încât locuitorii Mangaliei să fie cât mai repede în siguranţă.
„O altă problemă ridicată a fost cea a existenţei unui Club al elevilor, dar şi a altor spaţii de recreere pentru copii. Edilul-şef a lămurit și a dat soluții și în acest caz, precizând că deja există un proiect pentru amenajarea unui parc pe terenul fostei staţii de betoane, teren foarte generos ca spațiu, dar că a identificat și o clădire centrală unde ar putea fi mutat actualul Club al Elevilor, astfel încât să fie accesibil elevilor atât ca distanţă, cât şi ca aspect“, se mai arată în comunicatul de presă.

O propunere interesantă a venit din partea unui elev de 13 ani al Școlii „Sfântul Andrei“. Acesta a vorbit despre construirea unei piste de biciclete care să unească staţiunea Mamaia de Cap Kaliakra din Bulgaria, cu tot ce înseamnă infrastructură şi locuri de odihnă. „Deşi nerealizabilă încă, propunerea a atras atenţia autorităţilor locale, care l-au invitat pe elev la Primărie pentru a urmări felul în care primarul îşi ţine audienţele, în speranţa că el este unul din cei ce vor conduce oraşul în viitor, ajungând, de ce nu, chiar primar al municipiului“, precizează reprezentanţii administraţiei publice locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii