Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan - „Până la sfârşitul acestei săptămâni, vom finaliza lucrările de asfaltare“

ro

30 Jun, 2015 00:00 2300 Marime text
Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, are planuri mari legate de infrastructura localităţii, în acest an. De mai bine de o lună, pe drumurile din localitate este forfotă mare. Mai multe străzi care fac legătura cu drumul naţional se află într-un amplu proces de reabilitare. „Am turnat un covor asfaltic bituminos pe mai multe străzi care sunt perpendiculare pe şoseaua naţională. Este vorba despre aproximativ şase kilometri de străzi din comună şi de alţi 1,7 kilometri de drumuri reparate, plombate. Până la sfârşitul acestei săptămâni, vom finaliza lucrările de asfaltare. Întreaga investiţie este făcută cu bani de la bugetul local, în regie proprie“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.

Reabilitarea bazei sportive, o prioritate


Pe lista de priorităţi a primarului se regăseşte şi reabilitarea bazei sportive din localitate, lucrările la acest obiectiv fiind reluate în vederea finalizării. „Continuăm lucrările şi la baza sportivă. Sperăm ca, în această toamnă, să finalizăm investiţiile la acest obiectiv“, a declarat gospodarul-şef. „Avem în comună echipa de fotbal «Recolta», avem tineri care au performanţe deosebite la Rugby Under 16, avem tineri care promit şi care au nevoie de un astfel de spaţiu unde să se pregătească, să se antreneze. De ce nu, poate, în timp, vom avea şi altfel de echipe sportive care să facă performanţă. Până atunci, ne îngrijim ca tinerii care practică în prezent un sport de performanţă să aibă cam tot ce au nevoie. Sunt câţiva rugbyşti înscrişi în clubul «Tomitanii» din Constanţa, cărora le asigurăm echipamentul şi transportul la antrenamente. De aceea, considerăm că este necesar ca, pe viitor, să le oferim condiţii de antrenament chiar la ei acasă, ca să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze până în Constanţa“, a adăugat primarul Viorel Bălan. Investiţia ar ajunge la aproximativ două milioane de lei, bani proveniţi din fonduri guvernamentale. Până la sfârşitul acestui an, lucrările ar trebui să fie finalizate.

Nu în ultimul rând, o altă lucrare importantă demarată de autorităţile locale este aceea de reabilitare a cimitirului ortodox din localitate. Cu fonduri de la bugetul local, Primăria comunei Nicolae Bălcescu a reluat refacerea gardului cimitirului. „Se continuă lucrările de la cimitir, am montat deja gardul şi continuăm lucrările de sistematizare, de refacere a aleilor şi alte lucrări necesare“, a precizat primarul comunei, Viorel Bălan.
Cu toate proiectele pe care le are în derulare, primarul are şi o nemulţumire: aceea că lucrările de la centrul social pentru copii, la care se lucrează de câţiva ani, nu pot continua. Lipsa prevederilor bugetare este în continuare o problemă. „Aşteptăm cu mare interes rectificarea bugetară din al doilea semestru al anului. Sperăm, de asemenea, să beneficiem în continuare de ajutor de la sponsori“, a conchis gospodarul-şef.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii