Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:03 29 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna „Este o bucurie!”. Un nou pas făcut pentru înființarea transportului metropolitan

ro

04 Feb, 2023 00:00 1006 Marime text
  • „Consiliul Local al comunei Cumpăna va fi convocat pentru reînnoirea hotărârii de aderare la această asociație imediat ce sunt transmise documentele către administrația publică a comunei Cumpăna”
 
Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat la data de 31 ianuarie 2023, proiectul constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”!
 
„Reluarea discuțiilor este o bucurie pentru toate localitățile cuprinse în zona metropolitana a Constanței care doresc să implementeze acest proiect.
 
Această hotărâre este una așteptată de primarul și locuitorii comunei Cumpăna încă din anul 2020. Deși mai este cale lungă de parcurs, locuitorii comunei Cumpăna solicită insistent, la fel ca în ultimii trei ani, înființarea pe teritoriul comunei a serviciului de transport în comun efectuat de CT Bus.
 
Primarul comunei Cumpăna va informa atât locuitorii comunei cât și Consiliul Local al comunei Cumpăna cu privire la condițiile de organizare și funcționare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”, urmând ca după aprobarea de astăzi din Consiliul Local Municipal Constanța, și consiliile locale din Cumpăna, Năvodari, Ovidiu, Agigea și Mihail Kogălniceanu să aprobe din nou întreaga documentație.
 
Consiliul Local al comunei Cumpăna va fi convocat pentru reînnoirea hotărârii de aderare la această asociație imediat ce sunt transmise documentele către administrația publică a comunei Cumpăna.
 
Pentru ca acest proiect să devină realitate, administrația publică locală a revenit cu solicitări scrise în fiecare an, însă totul a depins, în principal, de voința Consiliului Local a Municipiului Constanța care are baza materială și resursa umană care să permită ca în parteneriat cu celelalte localități din zona metropolitană sa dezvolte și să înceapă prestarea serviciului de transport public într-un termen cât mai scurt.
 
Prin înființarea ADI Transport Public Constanța și delegarea serviciului de transport către CT Bus se creează condițiile pentru decogestionarea traficului rutier la ore de vârf între municipiul Constanța și localitățile limitrofe cu un impact pozitiv asupra mediului prin reducerea noxelor. De asemenea, va crește semnificativ gradul de confort și siguranță al pasagerilor având în vedere flota modernă de autobuze de care dispune operatorul constănțean de transport”, au transmis reprezentanții administrației locale din Cumpăna.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

„Neets SE - Nivel Educativ Elevat pentru Tinerii Șomeri din Regiunea Sud-Est” Mai mulți tineri din Cumpăna vor fi calificați în meseria de lucrător social. Ce spune primarul comunei (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii