Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna anunță demararea campaniei „Indexul Animalelor”!

ro

05 Feb, 2023 10:20 1383 Marime text
Câini, foto: Pexels

Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna se preocupă permanent de siguranța și liniștea cetățenilor. Ca urmare a sesizărilor din ultima perioadă primite din partea locuitorilor îngrijorați, Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA IVETS), a efectuat la data de 4 februarie 2023, o nouă acţiune de prindere a câinilor de pe domeniul public al comunei Cumpăna. În urma acțiunii derulate, personalul specializat al asociației a reușit capturarea și ridicarea unui număr de 21 câini fără stăpân, conform Procesului Verbal atașat, echipa fiind însoțită de reprezentanții Poliției Locale.

Pentru a ține sub control acest fenomen, vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 10 februarie 2023, va fi demarată campania denumită “INDEXUL ANIMALELOR”.

Prin această campanie se intenționează ca toate gospodăriile de pe raza comunei să beneficieze de gratuitatea îndeplinirii următoarei obligații legale, respectiv: “deținătorul de animale – în special câini, are obligația să sterilizeze, să înregistreze și să microcipeze animalele pentru a trata cauza, în scopul prevenției și nu numai a combaterii.”

Astfel, ASPA IVETS va construi o bază de date pentru locuitorii localității. Începând cu data de 10 februarie, în funcție de condițiile meteo, medicii veterinari ai asociației vor merge din casă în casă cu scopul de a înregistra toate animalele din gospodării. Locuitorii vor avea obligația să declare cățeii, pisicile și restul animalelor pe care le au în grijă. În colaborare cu, cabinetul veterinar din localitate, cățeii vor fi microcipați, fiindu-le emise carnete de sănătate. În același timp se vor colecta date pentru sterilizarea acestora, totul cu sopul de a preveni abandonul animalelor și de a conștientiza cetățenii cu privire la obligațiile legale ce le revin atunci când au în grijă un animal.

Astfel, ca rezultat al acestui program, atunci când un animal ajunge pe domeniul public, proprietarul acestuia va fi usor de identificat și îl va putea recupera într-un timp foarte scurt, iar în situația în care este vorba despre un abandon, autoritațile competente vor interveni și vor cerceta și aplica prevederile legale ce se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii