Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna anunță că 27 de persoane o să înceapă călătoria în lumea culinară. Ce sume vor primi cursanții?

ro

25 Apr, 2023 14:56 1077 Marime text


Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu Fundația ZI DESCHISĂ implementează proiectul „COCSPI SE - Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est” finanțat prin Program Operaţional Capital Uman 2014-2020.


În cadrul primului component al acestui proiect 55 persoane din comuna Cumpăna, șomeri și persoane inactive, cu vârsta între 30-64 ani, absolvenți de minim 8 clase, vor fi calificați în meseria de bucătar.
 
După ce în urmă cu o lună a fost dat startul primei serii, cursanții se pot mândri că au terminat partea teoretică și sunt gata pentru a intra în bucătărie, urmând să aplice noțiunile dobândite, în practică.

 
Luni a venit rândul unei noi grupe formată din alte 27 de persoane să își înceapă călătoria în lumea culinară. În cadrul unui eveniment găzduit de Centrul Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală din comuna Cumpăna, noii cursanți au făcut cunoștință cu cei care le vor fi mentori în meseria de BUCĂTAR, pe durata celor 720 ore de curs, fiind stabilite și ultimele detalii referitoare la stagiul de practică al cursanților primei grupe.
 
La eveniment au fost prezenți Mona Jipianu, reprezentant al Fundației „Zi Deschisă”, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, Nicolae Bucovală, proprietar al unităților de alimentație publică în care cursanții vor desfășura stagiul de practică, Ana-Maria Bedeleanu-Haneș, inginer în alimentanție, Gheorghe Haneș, maestru în arta culinară, Gabriela Ene și Nicoleta Panait - lectori practică și doamna Marioara Manafu, director adjunct al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”.
 
Cursanții vor beneficia de pachete de hrană și decontarea transportului, iar la finalizarea cursului vor primi o diplomă recunoscută de Uniunea Europeană și o subvenție de 3600 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii