Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 26 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna a primit undă verde de la Mediu pentru viitorul cămin pentru persoane vârstnice

ro

18 Jan, 2022 00:00 1593 Marime text
  • Primăria din Cumpăna va amenaja un cămin pentru persoanele vârstnice
  • Suprafața construită ar urma să fie de 1.258 mp, suprafața totală a terenului fiind de 2.532 mp
  • Imobilul va avea 2 etaje, conform proiectului depus la APM Constanța, pentru care s-a primit undă verde
 
Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul Primăriei comunei Cumpăna.
 
APM Constanța a decis că „nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire si dotare camin rezidential pentru persoane varstnice, imprejmuire teren”,  propus a fi amplasat în judeţul Constanţa, comuna Cumpăna, str. Parc Verde 2, lot 22+88.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța din Constanta, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 20.01.2022.
 
Căminul ar urma să fie amplasat în zona Parc Verde 2, lot 22+88, beneficiar fiind UAT Comuna Cumpăna. Documentul a fost elaborat în luna noiembrie a anului curent. Se propune construirea unei clădiri de înălțime joasă, cu sistem structural obișnuit, care să se armonizeze funcțional-estetic cu vecinătatea și cadrul general al UAT, proporționată conform temei și așteptărilor beneficiarului, cu finisaje exterioare și interioare moderne de bună calitate, configurație adecvată destinației, echipamente moderne și dotări conform normelor și standarelor actuale, respectând totodată limitările și cadrul reglementat din punct de vedere al amenajării teritoriului.
 
Suprafața construită ar urma să fie de 1.258 mp, suprafața totală a terenului fiind de 2.532 mp, clădirea urmând să aibă un regim de înălțime P+2E.
 
Obiectivul propus adresează necesități în câmpul serviciilor sociale la nivelul local, într-un domeniu(al îngrijirii persoanelor vârstnice) care în prezent duce lipsă de mijloace de satisfacere a cererii din cauza unei infrastructuri care se dezvoltă într-un ritm în care nu se poate acoperi nevoia de spații specializate pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile vârstnice. Pe termen mediu și lung, luând în considerare atât creșterea speranței de viață cât și a procesului natural de îmbătrânire, precum și standardele de îngrijire la nivelul comunității europene, se preconizează că funcțiunea propusă este justificată din punct de vedere a necesității sale pe termen de lungă durată.
 
Valoarea estimate a proiectului se ridică la 26.085.000 lei, iar perioada de execuție este de 36 de luni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 Sursă foto: Pixabay.com


Citește și:

Primăria Cumpăna va construi un cămin pentru persoane vârstnice. Unde va fi amplasat și cât va costa (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii