Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna 28 de tineri au început cursurile de formare profesională. Vor deveni bucătari

ro

28 Mar, 2023 09:35 1141 Marime text

Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu Fundația ZI DESCHISĂ implementează proiectul „COCSPI SE - Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est” finanțat prin Program Operaţional Capital Uman 2014-2020 .
În cadrul primului component al acestui proiect 55 persoane din comuna Cumpăna, șomeri și persoane inactive, cu vârsta între 30-64 ani, absolvenți de minim 8 clase, vor fi calificați în meseria de BUCĂTAR, cursul având o durată de 720 ore.

Prima grupă, fomată din 28 persoane a început cursul luni, 27 martie, deschiderea oficială având loc la Centrul Multifuncțional de asistență socio-medicală Cumpăna în prezența Monei Jipianu, reprezentant al Fundației „Zi Deschisă”, Marianei Gâju, primarul comunei Cumpăna, Anei-Maria Bedeleanu-Haneș, inginer în alimentanție și Mărioarei Manafu, director adjunct al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”.

După sărbătorile pascale va începe cursul și pentru cea de-a doua grupă, formată din alte 27 persoane.

Cursanții vor beneficia de pachete de hrană și decontarea transportului, iar la finalizarea cursului vor primi o diplomă recunoscută de Uniunea Europeană și o subvenție de 3600 lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii