Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Consiliul Județean Constanța se poate apuca de construirea noului acvariu

ro

18 Feb, 2024 12:24 2466 Marime text
Consiliul Județean Constanța a obținut autorizația de construire pentru un nou acvariu.
 
Prin AC 143 din 15 februarie 2024, CJ Constanța va construi, organiza și dota un nou acvariu, în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, pe bulevardul Mamaia nr. 255. Documentația este valabilă 24 de luni.
 
Consilierii judeţeni au aprobat, în ședința, din aprilie 2023, de Consiliu Județean indicatorii tehnico-economici faza SF/DALI și valoarea totală pentru construirea unui nou Acvariu.
 
Investiția se ridică la 74.943.637,57 lei fără TVA.
 
Proiectul îşi propune edificarea unui obiectiv turistic care să rivalizeze cu cele mai mari acvarii din  Europa.

Clădirea va avea suprafața construită la sol 2600 mp, cu un circuit vizitabil de minim 270 ml.

Noul imobil trebuie să țină cont de arhitectura generală a zonei și de noile construcții care sunt executate sau în curs de execuție.
Se dorește o arhitectură organică modernă, cu materiale de actualitate (membrane translucente și transparente), pereti verzi și iluminare a fațadelor pe timpul nopții.

După situația de la Delfinariu, unde banii pe proiectul de modernizare au fost pierduți, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, susține că va lua măsuri astfel încât să nu se mai ajungă într-o astfel de situația regretabilă.

Reamintim, Consiliul Județean Constanța a pierdut 5 milioane de euro din fonduri europene, după ce firma care urma să extindă bazinul de la Delfinariu nu a respectat termenul de execuție.

Proiectul privind extinderea Delfinariului s-a derulat în cadrul Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism - şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 558 din 4 august 2017.

Conform acestei hotărâri, ordonatorul principal de credite/investitor este Ministerul Turismului, ordonatorul de credite (secundar/terţiar) și totodată beneficiarul investiției este Unitatea Administrativ - Teritorială Județul Constanţa.

Execuția de lucrări: contract încheiat cu Manelli Impresa SRL, în valoare de 17.642.527,29 lei, exclusiv TVA.

Potrivit prevederilor contractuale, termenul de execuție a fost de 24 luni de la data primirii ordinului de începere, mai exact 20 iulie 2022, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 20 iulie 2020.

Antreprenorul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale față de Beneficiar, în sensul că nu a prelungit Garanția de bună execuție si nu a prezentat toate Asigurările așa cum sunt reglementate în clauzele contractuale.

În acest sens, Consiliul Județean Constanța a transmis antreprenorului o notificare, prin care i s-a acordat un termen de 15 zile,  de la primirea acesteia, pentru îndeplinirea obligațiilor mai sus indicate, în caz de neconformare, Antreprenorului i s-a pus în vedere rezilierea contractului, la expirarea celor 15 zile.

Având în vedere faptul că antreprenorul nu a dat curs notificării, contractul de execuție lucrări a încetat de drept la data de 22 octombrie 2022.
Notificarea de reziliere a contractului de execuție cu Manelli Impresa SRL a fost comunicată Ministerului Turismului.

Ținând cont de faptul că acest contract de finanțare era valabil până la data de 31 decembrie 2022,  termen în care era obligatorie finalizarea obiectivului de investiții, Ministerul Turismului a înștiințat administrația județeană din Constanța cu privire la rezilierea contractului de finanțare.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
 
Investiție estimată la 75 milioane de leiConsiliul Județean vrea să obțină bani din PNRR pentru construirea unui nou Acvariu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii