Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:57 23 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima întrevedere după greva spontană Decebal Făgădău s-a întâlnit cu angajaţii CT Bus

ro

25 Dec, 2019 00:00 3539 Marime text

La câteva zile de la greva spontană a angajaţilor CT Bus de vineri, 20 decembrie, primarul Decebal Făgădău a mers, la începutul acestei săptămâni, la sediul societăţii de transport în comun şi a vorbit cu angajaţii.
Contactat, edilul-şef nu a dorit să detalieze subiectele discutate cu angajaţii CT Bus şi s-a rezumat să spună că în cadrul întâlnirii a atacat probleme curente.
 
Întrebat dacă îşi menţine anunţul făcut în ziua grevei spontane, respectiv depunerea de plângeri împotriva celor care au instigat şoferii la măsuri extreme, care au condus la neieşirea pe traseu, Decebal Făgădău a precizat: “Toate acţiunile despre care am vorbit în conferinţa de presă au fost depuse în cursul zilei de vineri. Apelativul nenorociţi a fost adresat celor care i-au instigat pe oamenii de bună-credinţă din CT Bus fără să le explice consecinţele acţiunii de vineri. Îmi cer scuze dacă altcineva în afară de instigatori s-a simţit lezat”.
 
Pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost deschisă o acţiune în civil, prin dosarul înregistrat la data de 20 decembrie 2019, cu număr unic 34795/212/2019, având ca obiect obligaţie de a face. Reclamant este Municipiul Constanţa prin Primar şi pârât este CT Bus SA.
 
Încă din ziua grevei spontane a şoferilor societăţii de transport public în comun, primarul Decebal Făgădău a anunţat că va urma o acţiune în instanţă pentru a recupera prejudiciul adus atât companiei, cât şi municipiului. ”Voi depune plângere penală şi voi cere răspundere în solidar. Voi cuantifica prejudiciul de astăzi, voi cere în civil banii de la cei care au blocat oraşul", a spus primarul Decebal Făgădău în cadrul conferinţei de presă de vineri, 20 decembrie.  
 
La rândul său, directorul general al CT Bus, Bogdan Niţă, a precizat pentru ZIUA de Constanţa că nu a luat încă nicio măsură faţă „instigatorii” la care făcea referire edilul-şef Făgădău şi că procesul dintre municipalitate şi societatea de transport va mai merge departe.
În plus, Niţă a recunoscut cu angajaţii CT Bus au primit diferenţa de 170 de lei, astfel încât primele de Crăciun au fost de 500 de lei, aşa cum au cerut angajaţii.
 
Amintim că vineri, 20 decembrie, din cauza refuzului conducătorilor auto de a ieşi pe trasee, nu s-a putut asigura transportul în comun în municipiul Constanţa. Până la ora 14:00, niciun autobuz nu a circulat pe niciun traseu din municipiu, situaţia fiind deblocată după ora menţionată
 

Citeşte şi:

S-a deschis acţiune în instanţă! Primăria Constanţa, la judecată cu CT BUS. Motivul - greva şoferilor de vineri


Live text şi video Primarul Constanţei, despre protestul spontan al şoferilor CT BUS - „Este o tentativă politică de a perturba activitatea de transport în comun“  

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii