Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Constantin Ion spune ce a făcut pentru Constanţa în 2015. Iată localităţile intrate în atenţia Prefecturii! (document)

ro

24 Dec, 2015 00:00 2644 Marime text


Prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, şi-a prezentat miercuri, în sala ovală a Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa raportul de mandat pentru anul 2015. În decursul anului 2015, la Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa au fost transmise de către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ un număr total de 39.254 de acte administrative.
 
Din totalul acestor acte administrative, 8.243 sunt hotărâri adoptate de consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, 30.687 sunt dispoziţii emise de primarii autorităţilor locale, iar 323 sunt hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În urma verificării legalităţii actelor administrative, au fost formulate 34 de notificări (4 - Mereni, 3 - Topalu , 3 - Pantelimon, 1 - Limanu, 3 - Deleni, 1 - Tuzla, 3 - Cernavodă, 1 - Poarta Albă, 1 - Mihai Viteazu, 2 - Ghindăreşti, 1 - Mihail Kogălniceanu, 1 - Independenţa, 1 - Ciobanu, 1 - Tîrguşor, 3 - Lumina, 2 - Agigea, 1 - Comana, 2 - Hârşova) şi cinci adrese de completare a documentaţiei care a stat la baza adoptării/emiterii actelor administrative, precum şi solicitarea punctelor de vedere referitoare la acestea.
 
În urma verificării legalităţii actelor administrative, au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Constanţa - secţia Contencios administrativ, zece cauze ce au avut ca obiect anularea hotărârilor adoptate de consiliile locale din judeţul Constanţa.
 
În ceea ce priveşte situaţia juridică a unor aleşi locali, în decursul anului 2015 au fost emise următoarele ordine ce i-au privit pe aceştia: două ordine privind suspendarea de drept a mandatului de primar, ca urmare a arestării preventive a acestora - primari Constanţa, Techirghiol; două ordine privind suspendarea de drept a mandatului de viceprimar, ca urmare a arestării preventive a acestuia - viceprimar Tuzla; un ordin privind suspendarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, ca urmare a arestării preventive a acestuia; patru ordine privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar, ca urmare a sentinţelor judecătoreşti prin care primarul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate - primari Mircea Vodă, Oltina, Castelu, Tuzla; două ordine privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar, ca urmare a cererii de demisie - primari Constanţa, Lipniţa, şi trei ordine privind încetarea de drept a mandatului de consilier local ca urmare a retragerii sprijinului politic, consilieri Consiliul Local Băneasa, Hârşova, Mihail Kogălniceanu.
 
În altă ordine de idei, potrivit prefectului, pe data de 29 decembrie, ANAF va proceda la deblocarea conturilor RAJDP. „Au fost depuse garanţiile cerute, iar până la acea dată, există pe stoc materiale pentru intervenţie în caz de vreme rea. Din fericire, vremea ţine cu noi“, a precizat acesta. „Astăzi, voi trimite acordul către instituţiile centrale privind continuarea mandatului interimar“, a declarat Constantin Ion.
 
Referitor la podul de la Agigea, cel vechi, prefectul a declarat că, pentru finalizarea lucrărilor până la începerea sezonului estival, acesta propune să fie închis total timp de două luni, urmând ca traficul să fie preluat de podul nou. „Aceasta este soluţia ideală pe care eu o voi propune la minister, după ce se va finaliza şi breteaua rutieră“, a precizat prefectul.
 
În ceea ce priveşte comisia de fond funciar pentru aplicarea Legii 165, terenurile de la nivelul judeţului Constanţa au fost inventariate. „Am avut probleme la Bărăganu, unde primarul, care era membru al comisiei la nivel local, a refuzat să semneze. A fost amendat cu 10.000 de lei, iar acum secretarul este cel care refuză să semneze. Acolo este un litigiu pentru o suprafaţă de 148 de hectare. Dar ele există şi vor fi inventariate, iar cetăţenii vor fi puşi în posesie într-un fel sau altul“, a declarat Constantin Ion.
 
„Anul acesta a fost unul complicat pentru mine, de aceea o să îmi petrec această perioadă mai mult acasă. Nu voi pleca nicăieri, doar în vacanţa copiilor voi pleca cu ei la munte câteva zile. De sărbători ne-am făcut un grafic pentru o asigurare permanentă. Iar pe mine cei doi subprefecţi m-au trecut de serviciu chiar în prima zi de Crăciun“ a declarat acesta.
 
Raportul de mandat al prefectului Constantin Ion pe anul 2015 poate fi consultat în secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii