Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politici publice alternative în domeniul locuirii durabile Seminar de informare „SOL nZEB“, la Cumpăna (galerie foto)

ro

04 Dec, 2019 00:00 2648 Marime text

Asociaţia Producătorilor de Materiale de Construcţii din România, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" din Bucureşti şi Primăria comunei Cumpăna, a organizat, în data de 2.12.2019, cel de-al treilea Seminar regional de informare din cadrul proiectului "Elaborarea unei Politici publice alternative la politicile publice iniţiate de Guvern în domeniul locuirii durabile, prin promovarea de soluţii care să conducă la creşterea accesibilităţii clădirilor de locuit de tip nZEB-SOL nZEB".
 
La seminar au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţul Constanta, arhitecţi, proiectanţi, reprezentanţi ai mediului de afaceri privat, cât şi persoane care au dorit să afle cum se poate construi sau renova o locuinţă de acest tip, utilizând cele mai noi şi eficiente tehnici şi tehnologii din domeniu.
 
Dezbaterile au fost susţinute de: Claudiu Eugen Georgescu - preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România, arh. Radu Sfinteş, din partea Universităţii de Arhitectură si Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, conf. univ. dr. Bogdan Suditu - din partea Asociaţiei Producătorilor de Materiale pentru Construcţii România, ec. Mariana Gâju - primarul Comunei Cumpăna, ing. Manuela Drăghicescu - din partea Asociaţiei Producătorilor de Materiale pentru Construcţii România.
 
Seminariile au ca obiectiv promovarea şi folosirea Ghidului SOL nZEB elaborat în cadrul proiectului, ghid de soluţii ieftine, durabile şi facile, pentru creşterea nivelului de confort, reducere a consumului de energie şi creştere a independenţei energetice a locuinţei. Ghidul se va pune, prin intermediul primăriilor, în mod gratuit, la dispoziţia tuturor celor care vor să îşi construiască o casă de tip nZEB sau să îşi reabiliteze locuinţele existente în scopul creşterii nivelului de confort şi scăderii consumului de energie. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020!
 
Sursa foto: Primăria Cumpăna
 
Citeşte şi:
 
Administraţia locală a comunei Cumpăna, la Conferinţa naţională „Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului” (galerie foto)

Cumpăna, gazda Seminarului Regional de Informare „SOL nZEB“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii