Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planuri mari Reţea de alimentare cu apă, canalizare şi drumuri asfaltate în comuna Grădina. Ce spune primarul Gabriela Iacobici

ro

27 Mar, 2018 00:00 1846 Marime text
Administraţia publică locală din comuna Gradina efectuează diverse lucrări sau pregăteşte terenul pentru viitoarele investiţii pe care doreşte să le implementeze, în scopul îmbunătăţirii vieţii locuitorilor. Fie cu fonduri proprii, fie cu fonduri guvernamentale.
 
Potrivit primarului comunei Grădina, Gabriela Iacobici, atunci când vremea se va îndrepta, vor continua lucrările de extindere şi modernizare a reţelei de alimentare cu apă potabilă. „În acest moment, 50% din proiect s-a realizat. La reţeaua de alimentare cu apă vor fi racordate peste 200 de gospodării. Pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă în Grădina am primit bani de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL 1. Aproape 3.000 de metri liniari de conducte s-au introdus, se va fora un puţ şi urmează montarea bazinului de înmagazinare a apei“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul Gabriela Iacobici. În context, primarul comunei Grădina a mai anunţat că urmează să fie demarate lucrările de înfiinţare a reţelei de canalizare şi evacuare ape. Şi acest proiect este implementat prin PNDL 1. Valoarea proiectului, potrivit primarului Gabriela Iacobici, este de un milion de euro.
 
Şefa administraţiei locale este bucuroasă că a reuşit să depună anul trecut, în termenul stabilit de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, documentaţia aferentă proiectelor care au fost declarate eligibile pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Astfel, autoritatea publică locală Grădina a semnat, anul trecut, cu Ministerul Dezvoltării Regionale, proiectul privind reabilitarea tramei stradale, proiect finanţat prin PNDL 2. Potrivit primarului comunei, vor fi reabilitate şi asfaltate străzi (circa zece kilometri) şi vor fi amenajate trotuarele şi podeţele. „Vom demara implementarea acestui proiect privind execuţia tramei stradale anul viitor“, a mai anunţat Gabriela Iacobici.
 

135 de elevi, beneficiari ai programului CJC de susţinere a învăţământului din mediul rural

 
În altă ordine de idei, Consiliul Local Grădina a aprobat, ieri, lista beneficiarilor „Programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi clasele 0-VIII din mediul rural al judeţului Constanţa, 2018-2088“, implementat de Consiliul Judeţean Constanţa. Scopul acestui program îl reprezintă ajutorarea elevilor din mediul rural în parcurgerea procesului instructiv-educativ, prin acordarea unui set de rechizite şcolare fiecărui copil preşcolar şi şcolar. Programul este în concordanţă cu necesitatea alocării de resurse educaţionale preşcolarilor şi şcolarilor şi în special celor care învaţă în mediul rural, atât la nivel preşcolar, cât şi la nivel preuniversitar - clasele 0-VIII. Potrivit primarului comunei Grădina, Gabriela Iacobici, 135 de elevi din localitate sunt beneficiarii acestui proiect al CJC.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii