Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focar de pestă porcină africană Filtre dezinfectante și de control la intrarea și iesirea din comuna Cumpăna

ro

21 Aug, 2019 15:05 2141 Marime text
Un focar de Pestă Porcină Africană a fost declarat în comuna Cumpăna, după ce la o fermă au fost găsiți trei porci morți. Uterior, au fost sacrificați alte 60 de porci. 

Astăzi la nivelul Prefecturii Constanța a fost comvocat Centrul Local de Combatere a Bolilor, la care au luat parte autoritățile. 
 
Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a solicitat ca suinele sacrificate să fie doar cele din exploatația agricolă, deoarece acestea se află la o distanță de 1,7 km față de prima locuință. Asfel, vor fi sacrificați toți porcii din localitate și vor fi instituite filtre dezinfectante și de control la intrarea-iesirea din Cumpăna. În localitate sunt, în gospodării, 24 de porci, restul fiind în exploatații.
 
Pesta Porcină Africană este o boală virală mortală pentru porcii domestici și mistreți. Nu există vaccin sau tratament pentru această boală. Virusul rezistă câteva luni în mediul înconjurător și în cadavre. Prepararea sau afumarea cărnii de porc NU distruge virusul. Pesta porcină africană nu afectează oamenii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii