Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:35 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paza zilnică a sediilor CJC, aproape 1.000 de lei. Cât va plăti Consiliul Judeţean Constanţa pentru siguranţa obiectivelor din judeţ (document)

ro

20 Dec, 2016 00:00 2021 Marime text
Consilierii judeţeni aprobă astăzi asigurarea serviciilor de pază şi monitorizare a obiectivelor aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Nu mai puţin de 31 de obiective aparţinând CJC vor fi păzite de angajaţii Direcţiei de Pază a judeţului Constanţa. Pe listă au fost incluse sedii ale CJC, Pavilionul Expoziţional, Centrul Militar Zonal, Muzeul de Artă Medgidia, Teatrul de Vară Mamaia, depozitele urbane neconforme de deşeuri din localităţile Murfatlar, Techirghiol, Medgidia, Cernavodă şi Hârşova, staţia de sortare de la Tortoman, staţia TMB Tortoman, staţiile de transfer din localităţile Hârşova şi Deleni, situl arheologic „Cetatea Capidava“, Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret din Constanţa, Centrul de Excelenţă în Turism şi Servicii „Tomis”, Ambulatoriul Eforie Sud, Centrul productiv meşteşugăresc pentru susţinerea activităţilor turistice şi de agrement din oraşul Ovidiu, Unitatea medico-socială Agigea, SND Năvodari, bazele Belona (Eforie Nord), Modern (Constanţa), Azur (Constanţa), Enigma Mamaia, Cazino Eforie Sud, Mangalia, Vama Veche, Neptun şi Hanul Piraţilor.
 
De asemenea, în acelaşi proiect de hotărâre este inclusă şi lista celor 12 obiective pentru care se vor asigura serviciile de monitorizare permanentă (24 ore/zi) a sistemelor de alarmare. Acestea sunt: din cadrul CJC - casieria CJC, Birou Stare Civilă, arhiva CJC şi Birou Audit - Biblioteca Mică; SIND Năvodari, precum şi bazele Belona, Modern, Azur, Enigma Mamaia, Cazino Eforie Sud, Mangalia, Vama Veche, Neptun şi Hanul Piraţilor.

Ce cheltuieli se preconizează

Pentru serviciile de pază se va plăti Direcţiei de Pază a judeţului Constanţa suma de 12,04 lei/oră/post, iar pentru servicii de monitorizare se va achita suma de 170 de lei/obiectiv/lună, tarife ce nu vor putea fi modificate pe întreaga durată a contractului (1 ianuarie - 31 decembrie 2017). Contractul va fi semnat de preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu.
 
Pe baza informaţiilor din proiectul de hotărâre, am efectuat câteva calcule care să arate ce cheltuieli va avea CJC cu paza şi monitorizarea câtorva obiective. Astfel, sediul din bulevardul Tomis nr. 51 al CJC va fi păzit permanent de doi angajaţi ai Direcţiei şi de alţi doi, care vor lucra zece ore, de luni până vineri, ceea ce va presupune pe zi 698,32 de lei, la care se adaugă costurile pentru paza sediului de pe aleea Magnoliei, bl. L4, respectiv 288,96 de lei. Aşadar, doar pentru cele două sedii, CJC va plăti Direcţiei pe Pază, zilnic, 987,28 de lei, sumă la care se vor adăuga alte costuri privind asigurarea serviciilor de monitorizare permanentă a sistemelor de alarmare, servicii ce au alt tarif - 170 de lei/obiectiv/lună.
 
Totodată, pentru paza Pavilionului Expoziţional Constanţa se va achita zilnic suma de 866,88 de lei, iar pentru paza Teatrului de Vară Mamaia, 577,92 de lei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii