Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 24 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru copii creştinaţi la Cumpăna, în ziua Adormirii Maicii Domnului (galerie foto)

ro

17 Aug, 2017 00:00 1506 Marime text
La Cumpăna, a devenit deja o tradiţie ca, la zile mari, să fie botezaţi copii abandonaţi de părinţi. Iniţiativa îi aparţine primarului comunei, Mariana Gâju, care organizează astfel de acţiuni de mai multe ori pe an.
 
Marţi, în sfântă zi cu semnificaţie religioasă deosebită, patru copii aflaţi în grija unor asistenţi maternali au fost creştinaţi. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, a avut loc la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din localitate.
 
Locuitorii comunei s-au strâns cu mic, cu mare pentru a lua parte la hramul lăcaşului de cult, dar şi pentru a asista la creştinarea celor patru copii. Ceremonialul botezului a fost oficiat de Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, şi de un sobor de preoţi. Slujba oficiată pentru creştinarea celor patru micuţi, Ionuţ Florin, Iosif Daniel, Elena Lucreţia şi Anastasia Maria, a fost emoţionantă pentru toţi cei prezenţi.
 
După botezul celor patru copii, a avut loc praznicul acestei sfinte sărbători, la care au participat atât locuitorii comunei, cât şi oaspeţi din localităţile limitrofe.

Ti-a placut articolul?

Comentarii