Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:05 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oamenii de afaceri din Israel vor să deruleze investiţii în Mangalia

ro

22 Nov, 2013 00:00 848 Marime text
O delegaţie de oameni de afaceri din Israel se află, în aceste zile, la Mangalia, context în care, ieri, aceştia au avut o întâlnire cu primarul Cristian Radu şi cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale, în vederea identificării oportunităţilor de investiţii în zonă. Delegaţia este reprezentată de membri ai Clubului Rotary din oraşul Karmiel (Israel), oraş cu care Mangalia este înfrăţită, respectiv: Michael şi Dalia Kreindler, Basam Halabi şi Amir Barakat. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii delegaţiei din Ţara Sfântă, primarul Mangaliei a subliniat importanţa atragerii de investiţii pentru dezvoltarea economică locală. „În urma vizitei efectuate în Karmiel, din vara acestui an, am rămas plăcut impresionat de faptul că, deşi Karmiel este un oraş cu 50.000 de locuitori, înregistrează anual o creştere economică notabilă, datorită celor peste 100 de fabrici deschise acolo. Mangalia şi staţiunile aferente au potenţial şi acesta trebuie pus în valoare. Dorim să dezvoltăm schimburi cultural-educaţionale între cele două oraşe şi să punem bazele unor investiţii viitoare”, a declarat edilul-şef, Cristian Radu. La rândul lor, oamenii de afaceri s-au arătat interesaţi să cunoască posibilităţile de a derula investiţii în zona Mangalia. „Am venit în Mangalia pentru că suntem înfrăţiţi şi dorim acelaşi lucru şi cu Clubul Rotary din oraşul dumneavoastră, în cadrul căruia putem dezvolta proiecte comune la nivel cultural-educaţional. Suntem interesaţi de sectorul industriei şi comerţului din zonă, dar mai ales de Herghelia Mangalia. Iubim caii, suntem deţinători de cai de rasă, cu care am câştigat competiţii importante în Israel, şi avem un program de terapie cu cai pentru copiii cu ADHD. Mâine (n.r. astăzi), vom vizita Herghelia Mangalia şi vom analiza dacă se conturează premisele unei afaceri în acest domeniu”, a precizat Michael Kreindler.

Aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, discuţiile oficiale au avut ca temă şi prezentarea oraşului, sub toate aspectele, atât prin prisma trecutului istoric, cât şi a oportunităţilor locale de investiţii. Oamenii de afaceri din Karmiel au vizitat Parcul Industrial, Portul Turistic, Sanatoriul Balnear şi Muzeul „Callatis” din Mangalia, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, între orele 10.30 - 12.30, delegaţia să urmeze un itinerar al staţiunilor turistice, pentru a cunoaşte mai bine posibilităţile de a derula investiţii în Mangalia şi în staţiuni.

Nu în ultimul rând, oaspeţii vor vizita Herghelia Mangalia şi Spitalul Municipal din localitate. Potrivit directorului unităţii medicale, doctorul Liviu Mocanu, în cadrul spitalului ar putea avea loc schimburi de experienţă pe ramuri medicale chirurgicale şi o colaborare fructuoasă cu medicii din Israel printr-un sistem de telemedicină.

Ti-a placut articolul?

Comentarii