Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:50 02 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu s-a mai desfășurat din 2012. Festivalul de la Mamaia, organizat de Ministerul Culturii, Electrecord și Consiliul Județean Constanța (document)

ro

10 May, 2019 00:00 1022 Marime text
Prima ediție-concurs a Festivalului de Muzică Ușoară Românească Mamaia a avut loc în anul 1963, iar ultima ediție, în 2012. În 2010 a avut loc cea de-a 40-a ediție a festivalului, una jubiliară.
 
Inițial, festivalul, care era unul de creație, s-a desfășurat la Teatrul de Vară, inaugurat chiar în prima zi a primei ediții a evenimentului muzical. La următoarele ediții postdecembriste, Festivalul de la Mamaia a fost organizat și Teatru de Vară Soveja. În următorii ani, s-au introdus și secțiunile „Interpretare” și „Șlagăre”, iar pe finalul acestuia, în 2011, chiar o secțiune „Rock Teo Peter”.
 
Ar fi multe de spus despre Festivalul Mamaia, care părea că nu va mai fi reluat prea curând. O corespondență între Electrecord și Consiliul Județean Constanța, începută încă de anul trecut, a lăsat loc de speranțe pentru publicul acestui festival.
 
Recent, Electrecord Production a revenit la CJC cu o adresă prin care își anunță intenția de a organiza în perioada 5-8 septembrie 2019, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și cu administrația județeană, Festivalul Național de Muzică Ușoară / Pop Mamaia 2019. „Având în vedere faptul că locația festivalului, de notorietate, respectiv Teatrul de Vară, se află în renovare, Consiliul Director al SC Electrecord Production a propus ca ediția din 2019 să se desfășoare la Pavilionul Expozițional Constanța/platoul adiacent exterior”, se arată în adresa Electrecord.
 
Consiliul Județean trebuie să decidă în următoarea perioadă dacă va da curs asocierii cu Electrecord și implicit parteneriatului, acesta urmând să fie aprobat în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean. Vicepreședintele CJ Claudiu Palaz a anunțat deja pe pagina sa pe Facebook că va organiza Festivalul Mamaia, ceea ce presupune că administrația județeană va răspunde pozitiv solicitării de parteneriat de la Electrecord.
 
Corespondența purtată între CJC și Electrecord poate fi consultată în secțiunea „Documente”.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii