Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nikitas a fost implicat şi în anveloparea blocurilor din Mangalia

ro

09 Apr, 2012 00:00 2649 Marime text

nikitas_callatis_therm.jpgDirectorul general de la Callatis Therm SA Mangalia, Nikitas Adrian Simion, arestat preventiv pentru şantaj şi abuz în serviciu, a fost implicat şi în anveloparea blocurilor din Mangalia. Astfel, societatea Euroinvest Future Services SRL Constanţa, în care Nikitas deţine calitatea de asociat, a câştigat licitaţia organizată de Primăria Mangalia pentru anveloparea blocurilor din localitate.

Potrivit atacdeconstanta.ro, Euroinvest Future Services SRL s-a prezentat la licitaţia din 15 iunie 2011, în consorţiu cu una dintre firmele de top din România, respectiv SC Construcţii Erbaşu SA Bucureşti, câştigând a treia felie din lucrare. Celelalte două felii din lucrarea de anvelopare au fost câştigate de asocierea SC Structor Invest SRL - SC Builders United SRL, ambele din Mangalia, şi asocierea SC Search Chemicals SRL Constanţa - SC Ayka Build And Design SRL Ploieşti. nikitas_Nikitas_Simion_001.jpgCooptarea lui Nikitas la anveloparea achitată integral (peste 186 de miliarde de lei vechi) din fondurile Primăriei Mangalia ar putea spune multe despre legăturile existente între afaceristul proaspăt arestat şi fostul primar Tusac, mai ales că şantajul de care este acuzat Nikitas (anume, condiţionarea furnizării căldurii de plata unor sume litigioase) i-a dat atâta apă la moară fostului edil de a invoca faptul că lumea stă în frig datorită eliberării sale din funcţie. Nu vom merge până acolo încât să afirmăm că Tusac ar putea fi instigatorul prezumtivului şantaj practicat de Nikitas, însă vom profita de informaţiile anterior prezentate pentru a pune într-o lumină mai clară jocurile economice şi politice în care a fost implicat afaceristul recent arestat.

Grupul de afaceri Ecoplast

Societatea în cauză a fost fondată sub denumirea iniţială de SC Ecoplast Trading SRL. La momentul iniţial, părţile sociale era deţinute de Ecoplast Industries Group SRL - o firmă axată pe reciclarea materialelor plastice, care deţine şi acum puncte de lucru în comuna Lumina, în Galaţi (care, întâmplător şi fără legătură cu acordarea contractului, este tocmai oraşul natal al lui Claudiu Tusac) şi Bucureşti - şi SC Ecotrans Logistic SRL. În anul 2010, societatea şi-a schimbat acţionariatul, părţile sociale fiind împărţite în cote egale de firma-mamă, Ecoplast Industries Group SRL, şi persoana fizică Pană Marian. În 2011, părţile sociale au ajuns să fie deţinute în proporţie de 95% de firma-mamă şi de 5% de către Nikitas Adrian Simion.

De menţionat că, potrivit atacdeconstanta.ro,

de-a lungul istoriei sale comerciale, societatea a fost administrată de Nikitas Simion, Alexandru Drăgoi şi Marius Manuel Păduraru. Ultimii doi administratori derulează şi afaceri în nume propriu, fiind asociaţi în cinci societăţi înfiinţate în aceeaşi zi (La Costa del Este SRL, Human Resources Specialists SRL, Albalete SRL, Pixar Ari Consulting SRL şi Solymar Consulting SRL), toate cu sediul într-o clădire aparţinând SC Ecoplast Industries Group SRL din localitatea Lumina. Firma-mamă, Ecoplast Industries Group SRL, este deţinută de soţii Emilian şi Ionela-Simona Rizescu în proporţie de 51% şi de Nikitas Adrian, în proporţie de 49%. Să mai spunem că Euroinvest Future Services SRL are ca obiect principal de activitate intermedierile în comerţul cu produse diverse, astfel încât cooptarea ei într-un proiect de construcţii de anvergura celui de la Mangalia ridică semne de întrebare.

Erbaşu, de la Pavilionul Expoziţional la izolaţiile din Mangalia

Şi mai interesantă este asocierea firmei de comerţ cu diverse cu SC Construcţii Erbaşu SRL, firma fanion a unui grup de afaceri care realizează venituri anuale de peste 40 de milioane de euro. Grupul Erbaşu nu este străin de piaţa construcţiilor din judeţul Constanţa, fiind implicat în realizarea sau reabilitarea unor obiective finanţate de Consiliul Judeţean, cum ar fi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sau Pavilionul Expoziţional.

adrian.jpgArticol de Adrian Cârlescu

(Articol integral preluat de pe www.atacdeconstanta.ro)

Ti-a placut articolul?

Comentarii