Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici bine nu a intrat, că a şi… capitulat Daniel Georgescu, şeful ACN, părăseşte CJC, speriat de incompatibilitate (documente)

ro

06 Jul, 2016 00:00 5233 Marime text
 

Consilierii judeţeni se adună, astăzi, în şedinţă ordinară. Patru proiecte sunt cuprinse pe ordinea de zi până în acest moment. Pe lângă proiectul privind constituirea comisiilor de specialitate ale CJC, aleşii vor vota, de la prima reuniune de muncă, şi actul de încetare a mandatului unui consilier judeţean. Este vorba despre Daniel Georgescu, fost consilier local, care, anul acesta, a candidat pentru un mandat în Consiliul Judeţean din partea PSD.
 
După ce, la şedinţa precedentă, a depus jurământul în calitate de ales judeţean, Georgescu a renunţat acum la mandat pentru că… se teme  de incompatibilitate. „Am aflat că sunt incompatibil cu funcţia pe care o am. Este vorba despre o companie naţională cu sediul pe raza unităţii administrativ-teritoriale unde am fost ales, şi eu sunt singurul ghinionist. Pentru că sediul ACN este în Agigea, daca eram consilier municipal, nu era nicio problemă. Dar fiind consilier judeţean, e altceva. Citind legea împreună cu avocaţii, am constatat că sunt în această situaţie. Ghinion de neşansă, cum se spune“, a declarat Daniel Georgescu, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Totuşi, Georgescu are deja o problemă cu incompatibilităţile. În 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) constata, în urma procedurilor de evaluare, că social-democratul Daniel Georgescu, în calitate de consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa, ar fi incompatibil.
 
„În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Georgescu Daniel s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatelor de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Constanţa, a încheiat cu Primăria municipiului Constanţa, precum şi cu alte instituţii subordonate Primăriei diverse contracte în valoare totală de 297.441 de lei (aproximativ 67.600 de euro) prin intermediul SC Expertissa Constanţa SRL (societate în cadrul căreia deţine calitatea şi funcţia de asociat şi administrator), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, se arată în comunicatul ANI.
 
Georgescu nu a acceptat însă situaţia, astfel că a acţionat în instanţă ANI, cu care se judecă şi astăzi.
 
Potrivit legii, după retragerea unui consilier, locul său este luat de următorul de pe listă. În acest caz, Nicoleta Bercaru, directorul Şcolii nr. 39 din Constanţa.
 
Potrivit portalului Agenţiei Naţionale de Integritate, în calitate de candidat pentru CJC, Nicoleta Bercaru declara că are două apartamente în Constanţa, unul din 2010 şi altul din 2015, ambele cumpărate prin credit ipotecar. Mai are, de asemenea, şi trei autoturisme: cel mai vechi - un Volkswagen Golf din 1999, un Volkswagen Transporter din 2007 şi un Chevrolet Spark din 2010. Are, de asemenea, şi datorii: un credit din 2010, de 10.305 euro, scadent în 2030, şi altul de 30.000 de euro, contractat în 2015, scadent în 2045. În anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, a încasat de la Şcoala nr. 39 32.800 de lei, în timp ce soţul a avut venituri de 21.600 de lei de la o unitate militară din Constanţa. La aceste sume se adaugă 5.000 de lei, dintr-un fond de asigurare studii. În declaraţia de interese, menţionează doar calitatea de asociat (50%) în Afortunado Place SRL.
 
Din declaraţia de avere completată anul acesta de către Daniel Georgescu, când a candidat pentru Consiliul Judeţean, aflăm că soţia sa (Elena Georgescu) deţine un apartament de 47 mp, dobândit în anul 2011. Asta deşi, până anul trecut, era menţionat şi un apartament de 55 mp, dobândit în anul 1998. În garaj, Georgescu are trei automobile: o Skoda fabricată în anul 2002, un Matiz fabricat în anul 1999 şi un Volkswagen Passat fabricat în 2009. La rubrica „Datorii“, este amintit un credit în valoare de 29.700 de euro, contractat de Elena Georgescu în anul 2011 şi scadent în anul 2041.
 
În ceea ce priveşte veniturile, Georgescu a câştigat în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere suma de 158.486 de lei de la CN ACN SA - salariu, 15.543 de lei de la Primăria Constanţa şi 1.106 lei ca membru AGA a Companiei Naţionale de Investiţii. La rândul său, soţia sa a adus la bugetul familiei suma de 55.800 de lei de la Consiliul Judeţean Constanţa, plus indemnizaţia de creştere a copilului. La aceste venituri se adaugă alocaţia de 2.200 de lei.
 
Din declaraţia de interese aflăm că Daniel Georgescu nu este asociat în nicio societate comercială. În document se aminteşte doar că este membru al Partidului Social Democrat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii