Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanţa, membru al Eurocities. Cât ne costă anual această aderare?

ro

22 Nov, 2019 00:00 1512 Marime text
Comisia nr. 2 de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură din cadrul Consiliului Local Municipal a avizat în cadrul şedinţei de ieri proiectul privind cotizaţia anuală pe care o plăteşte Municipiul Constanţa în calitate de membru al Eurocities - Reţeaua marilor oraşe europene şi plata cotizaţiei anuale aferente.
 
Prin HCL nr. 296/2017 a fost aprobată aderarea municipiului Constanţa la Eurocities - Reţeaua marilor oraşe europene şi plata cotizaţiei anuale aferente. Eurocities este o organizaţie neguvernamentală europeană care reuneşte peste 135 de oraşe metropola din peste 39 de state europene. Oraşele membre sunt importante centre regionale, au o dimensiune internaţională şi o populaţie de peste 250.000 locuitori.
 
Reţeaua a fost înfiinţată în anul 1986 de către primăriile a 6 mari oraşe: Barcelona, Birmingham, Frankfurt, Lyon, Milan şi Rotterdam. Menţionăm că, în prezent, Constanţa, Timişoara şi Cluj-Napoca sunt singurele oraşe membre cu drepturi depline din România.
 
Prin art. 2 din HCL 296/2017 s-a aprobat cotizaţia anuală în sumă de 15.820 euro.
În informarea primită la Primăria Municipiului Constanţa, de la secretarul general al Eurocities, se comunică faptul că această cotizaţie anuală s-a mărit cu 3%, începând cu anul 2019, fiind stabilită la 16.300 euro.
 

Pentru ce a plătit Primăria Constanţa 15.820 de euro

 
Viceprimarul Costin Răsăuţeanu a participat la Adunarea Generală anuală de la Ljubljana, Slovenia, în perioada 15-17 noiembrie 2017, şi a primit din partea reprezentanţilor Eurocities, certificatul de membru cu drepturi depline al municipiului Constanţa.
 
De asemenea, în perioada 17-19 iunie 2018, o delegaţie a Primăriei Municipiului Constanţa s-a deplasat la Stuttgart, Germania, pentru evenimentul "Cities for Mobility International Congress". Acesta s-a concentrat asupra tendinţelor de mobilitate şi asupra influenţei acestora asupra creării de spaţii urbane viabile în oraşe, abordând în special importanţa experimentelor de mobilitate cu intervenţii vizibile şi concrete în beneficiul cetăţenilor, precum şi un design atent şi utilizarea spaţiului public care acordă prioritate modurilor durabile 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii