Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:50 07 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea realizează o nouă hartă de zgomot pentru Constanța. A semnat contractul cu bucureștenii de la Enviro Consult SRL

ro

21 Apr, 2021 00:00 646 Marime text
  • Enviro Consult SRL a câștigat contractul de prestări servicii privind achiziţionarea serviciului de "Elaborarea Planului de acţiune pe zgomot pentru aglomerarea Constanţa"
  • Contractul a fost atribuit luna aceasta de primăria municipiului Constanța
  • Enviro Consult SRL îi are ca asociaţi pe Bogdan Gabriel Lazarovici şi George Tache
  • Primăria va plăti 25.000 de lei fără TVA pentru elaborarea planului de zgomot

Enviro Consult SRL a câștigat contractul de prestări servicii privind achiziţionarea serviciului de "Elaborarea Planului de acţiune pe zgomot pentru aglomerarea Constanţa".
Contractul a fost atribuit luna aceasta de primăria municipiului Constanța.
Potrivit contractului, care poate fi studiat în secțiunea „documente”, primăria va plăti 25.000 de lei fără TVA pentru elaborarea planului de zgomot.
Vă reamtintim, în 2018, potrivit unei adrese emise de Direcţia Dezvoltare şi Fonduri Europene a Primăriei Municipiului Constanţa, nu erau declarate zone liniştite pe teritoriul municipiului Constanţa, cu toate că în planul de zgomot erau menționate trei parcuri cu suprafaţa mai mare de 4,5 ha, care pot fi considerate zone liniştite: parcul Tăbăcărie, parcul Primăriei şi parcul Poarta 6.
Potrivit analizei ultimei hărți de zgomot realizate în același an, de aceeași societate comercială, pentru traficul rutier pe timp de zi, au fost observate depăşiri ale valorilor maxime permise - 70 dB(A), pe următoarele artere: bd. I.C. Brătianu, str. Termele Romane, str. Dezrobirii, bd. Aurel Vlaicu, str. Cumpenei, str. Gării, bd. Ferdinand, bd. Alexandru Lăpuşneanu, şos. Mangaliei, bd. Tomis, str. Mircea cel Bătrân, bd. 1 Mai, str. I.G. Duca, str. Soveja şi bd. Mamaia.
Din analiza hărţilor strategice de zgomot pentru traficul rutier pe timp de noapte, se observă depăşiri ale valorilor maxime permise - 60 dB(A), pe următoarele artere: bd. I.C. Brătianu, str. Termele Romane, str. Dezrobirii, bd. Aurel Vlaicu, str. Cumpenei, str. Gării, bd. Ferdinand, bd. Alexandru Lăpuşneanu, şos. Mangaliei, bd. Tomis, str. Mircea cel Bătrân, bd. 1 Mai, str. I.G. Duca, str. Soveja şi bd. Mamaia.
Expunerea populaţiei şi a clădirilor cu caracter special la zgomotul provocat de traficul rutier în regim Lzsn şi Lnoapte.
Din analiza rezultatelor obţinute, s-a observt că există 8.105 persoane care sunt expuse la un nivel de zgomot peste limita de 70 dB(A) pentru indicatorul Lzsn, respectiv 10.238 de persoane expuse la un nivel de peste 60 dB(A) pentru indicatorul Lnoapte.
În ceea ce priveşte numărul de clădiri cu caracter special expuse la niveluri peste limitele legale, erau menționate 14 astfel de clădiri expuse la niveluri de peste 70 dB(A) pentru Lzsn şi 13 clădiri cu caracter special expuse la niveluri de peste 60 dB(A) pentru Lnoapte.
Din analiza hărţilor strategice de zgomot pentru industrie, pentru 2018, nu au fost observate depăşiri ale valorilor maxime permise - 65 dB(A).
Expunerea populaţiei şi a clădirilor cu caracter special la zgomotul provocat de industrie în regim Lzsn şi Lnoapte. Din analiza rezultatelor obţinute se observă că nu există persoane expuse la nivel de zgomot peste limita de 65 dB(A) pentru indicatorul Lzsn, respectiv peste limita de 55 dB(A) pentru indicatorul Lnoapte.

Menţionăm că aceeaşi societate a dat publicităţii în anii trecuţi clasamentul celor mai zgomotoase oraşe din ţară, unde Constanţa, cel puţin la nivelul anului 2011, ocupa un loc fruntaş negativ.Despre Enviro Consult SRL

Societatea are sediul social în Bucureşti şi îi are ca asociaţi pe Bogdan Gabriel Lazarovici şi George Tache. Domeniul principal de activitate al societăţii este reprezentat de activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei.PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

Harta de zgomot a municipiului Constanţa Străzi şi bulevarde unde nivelul de zgomot depăşeşte limita admisă atât ziua, cât şi noaptea. Care sunt acestea? (document)

Hărţi de zgomot reactualizate pentru municipiul Constanţa, cartierul Palazu Mare şi staţiunea Mamaia. Licitaţia a fost adjudecată chiar de firma care ne arăta cu degetul în 2011!
 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii